Filter op
Terug naar overzicht

7 vragen aan – Maher Al Sabbagh

11 april vond in Rotterdam het derde ‘Eten Verbindt!’ diner plaats, in Fenix Food Factory. Meer dan 70 Syriërs en Nederlanders schoven aan bij dit zeer smakelijke en sfeervolle diner. Hier waren onder andere de twee chefkoks Maher Al Sabbagh van Marres Kitchen en Martijn Schutte van Stoof catering verantwoordelijk voor. Nu alle is opgeruimd en de afwas gedaan, blikken we met Maher terug in zeven vragen.

1. Wie ben je en wat is jouw achtergrond?
Mijn naam is Maher Alsabbagh en ik ben geboren in Damascus, 08 mei 1964. Ik werk als chefkok bij Marres Kitchen. Ook ben ik onafhankelijk filmmaker en kenner van de Midden-Oosterse geschiedenis.

2.Waar is de passie voor koken begonnen?

Mijn passie voor de keuken is begonnen in Damascus bij mijn Oma. Mijn oma was heel belangrijk, ik leerde van haar koken en reisde met haar mee op proefreis naar verschillende landen in Het Middenoosten.

3. Het diner was helemaal volgeboekt. Wat hebben diegene die er niet bij waren, gemist: wat stond er eigenlijk op het menu?
Op het menu stonden specialiteiten uit Damascus zoals Mutabal, de gerookte aubergine met granaatappel en kibbeh labanieyeh, dat is in yoghurt gestoofd tarwe balletjes gevuld met walnoot en lamsgehakt .

4. Wat is het grote verschil tussen de Nederlandse en de Syrische keuken?
ik denk dat het essentiële verschil tussen de Syrische en de Nederlandse keuken de ingredinten zijn. In Nederland groeien aardappelen, appels, peren, kolen en wortels groente. In Syrië groeien abrikozen, granaatappelen, meloen en verse kruiden. Wat het land geeft is wat bepaalt hoe en wat je kan koken .

5. Het diner had als titel: Food Connects. Waarom zorgt samen eten voor verbinding?
Eten verbindt mensen aan elkaar en dat is een belangrijk traditie in Syrië . Mensen zitten aan grote eettafels samen, ze genieten en raken geïnspireerd door de smaken en de presentatie van het voedsel. Dat delen de mensen onder elkaar en zo komen gesprekken los en leren mensen de ander aan tafel nog beter kennen.

6. Wat is je meest bijgebleven van de avond?
Wat mij van de avond het meest is bij gebleven, zijn al die mooie zoete ogen die naar elkaar kijken.

7. Uit betrouwbare bronnen bleek dat het diner zeer goed in de smaak viel. Wat kunnen we verwachten als we nog eens gaan eten bij Marres Kitchen?
Marres kitchen is een geweldig stads oase in de mooie dagen kun je lunchen of dineren in de tuin.

// Beeld: Maher Al Sabbagh

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten