Filter op
Terug naar overzicht

7 Vragen aan ‘Syrian Chef’ Kamal

Maandag 18 januari kookt ‘Syrian Chef’ Kamal in restaurant Merkelbach. Dagelijks verzorgt hij met een team eten voor de bewoners van de noodopvang in de Havenstraat en heeft hij een eigen stichting. Tijd om hem 7 vragen te stellen.

1. Wie ben je?
Ik ben Kamal Naaji,  kom uit Damascus en ben advocaat.

2. Waar is je passie voor koken begonnen?
Tijdens mijn studie kookte ik in restaurants. Ik werkte in de Verenigde Staten in een Syrisch restaurant. En mijn moeder heeft me natuurlijk geleerd te koken. I am crazy for food.

3. Je kookt dagelijks in de Havenstraat. Hoe gaat dat? 
We koken iedere dag voor zo’n 260 mensen met mijn team van 6-10 personen. De basics komen van Daily Fresh en wij zorgen voor een Midden-Oosten tintje bij de maaltijden; hummus, fattoush, tabouleh en nog veel meer. De ingrediënten kopen we gewoon in Amsterdam. Het is een multiculturele samenleving, dus we kunnen eigenlijk alles wel vinden.

4. Wat doe je met The Syrian Chef foundation? 
Met The Syrian Chef foundation zamelen we geld in op een transparante manier om onszelf en andere vluchtelingen in Nederland van eten te voorzien, en ze een beetje een thuisgevoel te geven.

5. Als mensen willen helpen, wat kunnen ze dan zelf doen?
Ze kunnen geld doneren op onze bankrekening. Dat wordt zeer gewaardeerd en alleen gebruikt om eten te kopen om mee te koken: NL57INGB0672806126.

6. Wat is je favoriete gerecht om te koken of eten?
Ik houd van vis, op allerlei manieren. Ik mis vis; we koken alleen met groenten en granen. Vlees, kip of vis is niet toegestaan. Maar ik hou van zoveel gerechten. Te veel om er maar één te mogen kiezen.

7. Kun je een tipje van sluier oplichten wat jij en Geert in Merkelbach gaan koken?
Hey hey hey, dat wordt een verrassing: Food for the soul coming from the heart!

Kamal Naaij kookt op maandag 18 januari samen met Geert Burema in Merkelbach voor Eten verbindt! Lees ook over de vluchtelingendiners in andere YFM-regio’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten