Filter op
Terug naar overzicht

Als Warme Broodjes: de gasten

Volgende week woensdag is het zover: de eerste Als Warme Broodjes vindt dan plaats in Pakhuis de Zwijger. De sprekers zijn bekend, in deze blog stellen we ze aan je voor.

Aan de Keukentafel
Tijdens Als Warme Broodjes gaat presentator Wilbert van de Kamp in gesprek met drie gasten. Hiske Versprille, Leonie ter Veld en Meneer Wateetons beïnvloeden elk op hun eigen manier het gesprek over eten.

Meneer Wateetons Vanaf 2006 schrijft, workshopt en beïnvloedt Meneer er op los. Hij heeft onder andere geschreven voor Playboy, maar het meest bekend is hij van zijn boeken: Het Handboek van de Vinexjager (recepten voor kaas van (moeder)melk en colaprosecco), over Worst, over Rook en – vorig jaar verschenen – over Rot. Daarnaast is hij natuurlijk ook op Instagram en Facebook te vinden.


Hiske Versprille schrijft voor het Parool. Ze schrijft stukken over eten in het algemeen, maar ook “Proefwerk“, waarin ze restaurants – of andere plekken waar je kunt eten – een cijfer geeft. En ze proeft natuurlijk. Hoe ze dat doet legt ze hier uit:

Een belangrijk stuk dat ze schreef in 2013 ging over Steakhouse Piet de Leeuw, die daarin toegaf paardenvlees te gebruiken. Je leest het stuk hier.


Leonie ter Veld (gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl) begon gewoon met het opschrijven van haar dagelijkse maaltijden als student. Want ja, wat eet een student eigenlijk, en hoe kan je het jezelf makkelijk maken? Tegenwoordig staat ze misschien nog wel meer bekend om haar tosti-video’s:

Haar tosti-recepten test ze daarnaast ook bij SLAM FM en 3FM. Met haar 14.000 volgers op Instagram, 77.300 likes op Facebook, en een tweede boek waar ze zojuist voor heeft getekend kan je haar met recht een food influencer noemen.

De Kritische Noot

11406136_978227325551092_6914600550462316195_oDe columnist van Als Warme Broodjes is ook bekend: het is Peter Buurman, die redacteur is voor De Speld, en daarnaast regelmatig bij de Turk eet. Via zijn vrienden komt hij met eten in aanraking. Dat wil echter niet zeggen dat hij er zelf niets mee heeft: hij schreef een restaurantrecensie voor De Speld, en op zijn eigen website schreef hij dit over Roti.

“Ik zou een kleine roti met kip bestellen, had ik besloten. Ik fietste langs het Oosterpark naar de Dappermarkt. Daar zit mijn op één na favoriete Surinamer, mijn favoriete Surinamer is op maandagen gesloten.” – Peter Buurman over Roti.

Tijdens de avond draagt hij een column voor.

Tickets // Reserveer nu je ticket via Pakhuis de Zwijger.
Foto // Pakhuis de Zwijger

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten