Filter op

YFM feed

Filter je eigen regio links boven

Agenda

Algemeen | Gepost: 07/06/2016

Teken de petitie

Structureel voedselonderwijs voor ieder kind

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 16/03/2017

Hier Zit een Luchtje aan #2 - Pepsi en Cocci

Het is hartstikke mooi dat de darmen zich bezighouden met de spijsvertering en de stoelgang, maar wist je dat je darmen nog veel meer doen? In je darmen bevindt zich namelijk een zeer belangrijk deel van het immuunsysteem. Je immuunsysteem is een wonderbaarlijk beschermingsmechanisme dat ontworpen is om ons te verdedigen tegen indringers van buitenaf die ons ziek willen maken.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 15/03/2017

Don’t vote with your fork!

Nee, waar we dit altijd claimen is het vandaag anders. Ik wil je vragen te kiezen met je hoofd. We leven in een land waar we het recht hebben om te stemmen. In veel andere landen waar je ons netwerk vindt, is dit helaas niet het geval. Daarnaast is sinds mijn prille bestaan op deze wereld de polarisatie in dit land nog niet eerder zo extreem geweest. In zo’n mate, dat debatten in deze campagneperiode bijna alleen nog over de andere partijen gaan. In plaats van de inhoud en de thema’s die er daadwerkelijk toe doen.

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 13/03/2017

BODEMBLOG

Wat is er zo bijzonder aan de bodem?

De bodem is er zonder dat ze echt opvalt. Dankzij de zwaartekracht blijven we met onze voeten op de grond staan. We lopen er elke dag overheen, leggen onze infrastructuur eroverheen, sproeien onze tuinen maar zijn ons niet echt bewust van de wat zich in de bodem afspeelt.

 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 13/03/2017

7 Vragen aan - Tjeerd de Groot

Het is bijna zover. Woensdag mogen we naar de stemhokjes voor de Tweede Kamerverkiezingen. Een nieuw gezicht is de nummer 19 van D66. Als directeur van de NZO vertegenwoordigd hij de belangen van de zuivelindustrie maar nu heeft hij besloten om zich verkiesbaar te stellen en in Den Haag gezonde voeding voor kinderen op de kaart te zetten. Afgelopen dinsdag was hij te gast bij YFM Talkshow ‘Als Warme Broodjes’ maar voor diegene die dat wellicht gemist hebben: vandaag 7 vragen aan Tjeerd de Groot.

Lees meer > > >

Brabant | Gepost: 09/03/2017

YFM Brabant zoekt nieuw algemeen bestuurslid

YFM Brabant is op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid om samen concepten te bedenken, evenementen te organiseren en lezingen te geven!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 08/03/2017

YFMA achterafje: themadag Trends

Zaterdag 25 februari vond de tweede themadag van de Academie 2017 plaats, waarop we hedendaagse trends in het voedselsysteem en hun relevantie voor de toekomst onder de loep namen. Een terugblik met een verslag met quotes door akkerbouwer en student Wouter Klaasse Bos en een prachtige tekening van Sanne Korteweg, accountmanager bij Moyee Coffee.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 05/03/2017

THIS IS THE SHIT #2 – MAART

Iedere maand de leukste nieuwtjes en tofste tips uit Utrecht! Deze maand: maart!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 02/03/2017

7 Vragen aan - Susan Drion

Ieder jaar wordt het YFM netwerk weer een stukje groter en ook dit jaar leren we 25 nieuwe academici maar ook nieuwe regionale YFM-ers kennen. Sommige mensen in dit netwerk zijn YFM-ers van het eerste uur, zo’n oude bekende is onze nieuwe bestuursvoorzitter Susan Drion (24) ook. Als benjamin begonnen in een van de eerste academies en nu terug om de vereniging naar nieuwe hoogtes te brengen en future proof te maken. Tijd om haar dan ook beter te leren kennen en 7 vragen voor te leggen.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 26/02/2017

WC Praat #1 - 7 vragen aan het PoepPaleis

In de rubriek WC Praat stellen we elke maand 7 vragen. In het kader van YFM Utrecht jaarthema Poep onder de Loep stellen we dit keer 7 vragen aan het Utrechtse initiatief Het PoepPaleis, de eerste plek waar je op een leuke manier alles over poep kunt ontdekken. ‘De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar het is ook een beetje een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 26/02/2017

WIJ ZIJN YFM AMSTERDAM

In Amsterdam werken we samen met een mooi team van gezellige, inspirerende, pro-actieve en getalenteerde mensen. Samen zetten wij ons in voor een good, clean en fair voedselsysteem. Maak kennis met YFM Amsterdam!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 21/02/2017

Hier zit een luchtje aan #1 - Praten over poep

Wist je dat er zeven verschillende typen poep zijn? En dat het niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je ontlasting belangrijk is om vezelrijk en gevarieerd te eten? In deze eerste Hier zit een luchtje aan praten we daarom over poep. Een springplank voor themajaar Poep Onder de Loep, waarin we verschillende thema’s aankaarten: van menselijke poep tot mestoverschot.

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 21/02/2017

BODEM & BOER Filmmiddag in Focus

Hoe we met onze bodem omgaan is de basis van een gezond voedselsysteem. Nu we worstelen met de gevolgen van klimaatverandering en bevolkingsgroei is het goed onderhouden van een vruchtbare bodem belangrijker dan ooit. Daarom staat 2017 voor Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen in het teken van onze BODEM.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 14/02/2017

YFMA Achterafje: themadag Industrie, Handel & Retail

Zaterdag 4 februari vond de eerste themadag van de Academie 2017 plaats. Samen doken we de veelomvattende onderwerpen Handel, Industrie en Retail in. Een verslag door de ogen van Academicus Tim, met tweets, quote’s uit opschrijfboekjes en een spetterende visual van Academicus Ruben.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 12/02/2017

Soep op Zondag #32 Happy Earth Kitchen, 't Helder en de Zeeuwse invasie

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 05/02/2017

This is the shit #1 - FEBRUARI

Iedere maand de leukste nieuwtjes en tofste tips uit Utrecht!
Deze maand: FEBRUARI 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 05/02/2017

YFM Utrecht neemt Poep Onder de Loep

Altijd al willen weten waarom we kunstmest gebruiken terwijl er genoeg mest wordt geproduceerd? Heb je wel eens goed gekeken naar je eigen poep? En waarom zou je dat eigenlijk doen? Kom er achter tijdens ons themajaar: Poep Onder de Loep!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 03/02/2017

YFM Academie 2017: het Openingsweekend

Van 20 tot 22 januari vond het Openingsweekend van de YFM Academie 2017 plaats.  26 Academici legden een lange reis af naar het Groningse Hornhuizen om de YFM, elkaar en zichzelf beter te leren kennen.

Lees meer > > >

Amsterdam | Gepost: 30/01/2017

Toffie plekjes

Het is januari, het is kouder dan ooit, de periodes van feest zijn voorbij, en we moeten – zoals altijd – weer werken of studeren.. Kom jij hier ook maar moeilijk je bed voor uit? Ga naar een gezellig koffie plekje, neem je laptop mee, en je werkt je zo door de dag heen! Wij hebben drie toffe koffie plekjes voor jullie geselecteerd, waar je lekkere koffie kunt drinken, goed kunt [net]werken, en ook een lekker bakkie bijkletsen met je vrienden kun je hier zeker doen ;) !

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 19/01/2017

RECEPT - van chef Tirion Keatinge

Dankzij de Marco Pierre Whites, Gordon Ramsays en David Changs in deze wereld zijn chefs van anonieme koks verworden tot de nieuwe rocksterren. Gelukkig gebruiken ze steeds vaker hun platform om naast spectaculaire gerechten ook een meer duurzame manier van eten op de kaart te zetten. Ook in het YFM-netwerk spreken we jonge gepassioneerde koks en cateraars. Ontmoet deze keer Tirion Keatinge die speciaal met YFM zijn knolselderijtaart-recept deelt.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 17/01/2017

7 vragen aan - Joris Lohman

Oud YFM directeur, oprichter van het Food Film Festival, SFYN voorzitter én bestuurslid van Slow Food International. Joris is al jaren een van de drijvende krachten in het netwerk, nationaal en internationaal. Sinds 2016 is hij, samen met (eveneens) oud-YFM directeur Joszi Smeets begonnen aan een nieuw avontuur: Food Hub. Vorige week startte hun eerste opleiding ‘Transitie in AgriFood’. Tijd voor 7 vragen aan deze YFM’er van het eerste uur.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 08/01/2017

Soep op Zondag #31 Smogsmaak, Symposium en Lessen in Lekkers

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Geen categorie | Gepost: 23/12/2016

(Kerst)Recept: Slootfood

Speciaal voor de premiere van Silent Land (oktober 2016) zijn recepten ontwikkeld door chef-koks uit de steden waar de film Silent Land te zien was. De recepten zijn gebaseerd op het gebruik van lokale en biologische producten. Dit bijzondere recept is afkomstig van Streekrestaurant de Pronckheer, ook geschikt voor de feestdagen! 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 23/12/2016

(Kerst)Recept: Pied de cochon

Speciaal voor de premiere van Silent Land (oktober 2016) zijn recepten ontwikkeld door chef-koks die werken in de steden waar de film Silent Land te zien was. De recepten zijn gebaseerd op het gebruik van lokale en biologische producten. Dit prachtige recept is afkomstig van Héron Petit Restaurant, ook geschikt voor de feestdagen!

Lees meer > > >

Rotterdam | Gepost: 23/12/2016

It’s official, we’re official!

Joehoeeee! Youth Food Movement Rotterdam is nu officieel een vereniging geworden! De afgelopen tijd hebben we met het team de slogan ‘niet lullen maar poetsen’ naar een nieuw niveau getild en keihard gewerkt om van de groep uit regio Rotterdam een echte vereniging te maken.

We staan te popelen om samen met jou de handen in een te slaan en met een zee van inspiratie een good, clean & fair voedselsysteem neer te zetten.

Lees meer > > >

Brabant | Gepost: 19/12/2016

Hallo! Wij zijn YFM Brabant!

In Brabant hebben we een mooi clubje gezellige, inspirerende en getalenteerde mensen bij elkaar verzameld binnen onze regionale YFM. Tijd om deze knappe koppen voor te stellen. Tijd voor een smoelenboek!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 27/11/2016

Soep op Zondag #30 Operation Food, Racist Sandwich en Boer zoekt land

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 23/11/2016

Leden gezocht

GEZOCHT: KOKS BOEREN LANDBOUWARCHITECTEN JOURNALISTEN ONDERNEMERS LEVERANCIERS FOODIES BLOGGERS VOLKSTUINHOUDERS STUDENTEN DESIGNERS FOTOGRAFEN CONSUMENTEN ONDERZOEKERS & IEDEREEN DIE EET!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 09/11/2016

7 Vragen aan - Joost Kunst

Joost Kunst is van jongs af aan geïnteresseerd in de jacht, als onderdeel van de Nederlandse jagersvereniging was hij te gast tijdens YFM Talkshow ‘Als Warme Broodjes’ en nu leggen we hem 7 vragen voor.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 06/11/2016

Soep op Zondag #29 Junkfood, Before the Flood en Joel Salatin

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Eet smakelijk!

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 02/11/2016

Workshop Zuurkool Maken

Fermenteren kun je leren!

 Youth Food Movement Arnhem/Nijmegen en Estafette Arnhem organiseerden dit jaar voor de tweede keer een workshop zuurkool maken onder leiding van Matthias Crum van biodynamische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 02/11/2016

YFM Nederland verhuist naar Utrecht

Vanaf vandaag houdt Youth Food Movement Nederland kantoor aan de Vleutenseweg 382 te Utrecht. Het hoofdkantoor verhuist van Amsterdam-zuid naar het kantoor in Utrecht, boven de nieuwe locatie van restaurant Instock Utrecht.

Lees meer > > >

Brabant | Gepost: 31/10/2016

De Sociale Kracht van YFM

Een ontmoeting tussen een varkensboer en een voedingsmiddelentechnoloog die leidt tot een initiatief dat voor meer biologische landbouwgrond zorgt. Of de inspiratie van een chef die overslaat op een arts met als resultaat een restaurant-concept mét persoonlijk voedingsadvies. Binnen YFM lijken bijzondere, innovatieve concepten en samenwerkingen onophoudelijk te ontstaan. Op basis van jarenlange betrokkenheid, deden we een stapje terug om te reflecteren op de sociale kracht van de YFM. We gaven, aan de hand van onze eigen ervaringen, een presentatie tijdens de Dutch Agri Food Week.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 30/10/2016

Soep op Zondag #28 Pakjes&Zakjes, Ambrosia en Dierenrechten

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 23/10/2016

Soep op Zondag #27 Extreme Farming, Power groenten en een Prijsvraag

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Aan tafel!

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 23/10/2016

YFM Arnhem is vanaf nu YFM Arnhem/Nijmegen

Met veel enthousiasme kunnen we jullie mededelen dat YFM Arnhem vanaf nu YFM Arnhem/Nijmegen is! Wij als jongeren uit Arnhem en Nijmegen hebben onze krachten gebundeld om samen nog meer te gaan bijdragen aan een good, clean and fair voedselsysteem.

 

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 21/10/2016

YFM Nederland zoekt een community manager! (m/v, vrijwillige functie)

Sinds enkele jaren heeft het netwerk van de YFM zich enorm uitgebreid. De YFM is een beweging en bestaat bij de gratie van haar actieve leden, vaak te vinden in de regio’s. In dit perspectief is een landelijk kantoor niet afdoende. Om de beweging te versterken en meer impact te hebben, is het noodzakelijk om de communicatie en samenwerking te verbeteren. Daarom zoeken wij een echte spin in het web die graag mensen bij elkaar brengt. Ben jij of ken jij zo iemand? Lees dan deze vacature en stuur ons je motivatie en CV!

Lees meer > > >

Brabant | Gepost: 13/10/2016

Mannenvlees, de oplossing?

Op vrijdag 14 oktober sluit YFM Brabant het mannenvlees-jaar af. Dit doen we niet zomaar, we blikken terug op geleerde lessen en duiken dieper in de mogelijke oplossingen voor het mannenvlees probleem. Dit doen we onder andere met Wouter Bruins van In Ovo. In Ovo ontwikkelde een techniek om bevruchte eieren te testen zodat de hanen en hennen gescheiden kunnen worden, nog vóór ze uit het ei kruipen. We stelden Wouter alvast een paar vragen.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 10/10/2016

BLOG: Niemand is tegen goed (voedsel)onderwijs.

Niemand is tegen goed (voedsel)onderwijs. Maar het kan zomaar afleiden van structurele voedselproblemen. Hoe langer ik in het buitenland woon, hoe meer ik Nederland ga waarderen. Wij Nederlanders houden van klagen, maar ons landje is toch wel buitengewoon goed georganiseerd.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 09/10/2016

Soep op Zondag #26 Arme boeren, Future Farming en Jagers aan het woord

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 02/10/2016

Soep op Zondag #25 Farmerama, SFYN Tank en jacht-tweets

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Bon appetit!

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 24/09/2016

Blog: Extreem weer en de gevolgen voor de landbouw

Afgelopen zomer kwam het regelmatig ter sprake: tegenvallende oogst door hevige regenval of hagel. In de periode 2010-2015 is het aantal boeren dat zich verzekerd tegen de gevolgen van extreme weersomstandigheden verdubbeld. Hoe ontstaan deze weersomstandigheden? Is het klimaatverandering? Verschuiving van seizoenen? En wat zijn de gevolgen voor de landbouw en hoe kunnen boeren hierop inspelen?

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 21/09/2016

Pluk ze zelf op de Appelplukdagen!

September komt weer tot een eind en dit betekent maar één ding: de herfst komt er aan! Naast dat we weer chocolademelk mogen drinken en stoofpeertjes mogen eten, kunnen er ook weer verse appeltaarten de oven in worden geschoven. Daar heb je natuurlijk wel de allerbeste, allerverst geplukte appels voor nodig! Gelukkig maar dat het op 24 september weer Landelijke Appelplukdag is. En waar kun je in de buurt van Utrecht dan terecht?

Lees meer > > >

Utrecht | Gepost: 20/09/2016

Utrechts Oogstfeest: Food, Film & Boeren

Deze week (18-25 september) is het Oogstweek in Utrecht. Een initiatief van Utrecht Natuurlijk, waarbij de nieuwe oogst symbolisch verwelkomt wordt met allerlei activiteiten. In dit kader organiseert YFM Utrecht twee events. Voor alle andere oogstweek-activiteiten kun je de website bezoeken.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 19/09/2016

Soep op Zondag #24 Vegan egg, Encarnación en de Jacht is geopend

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Lees meer > > >

Arnhem/Nijmegen | Gepost: 16/09/2016

Tweede No Waste Schuurfeest groot succes

YFM Arnhem organiseerde op 28 augustus voor de tweede keer het ‘No-Waste Schuurfeest’ op biologische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 09/09/2016

Blog: Een ode aan de bonen - Henri de Ruiter

Bijna honderd jaar geleden bad Bartje “nie veur bruune boon’n”, en helaas hangt zijn geest nog steeds over ons. Hoog tijd dat we daar eens verandering in gaan brengen.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 04/09/2016

Soep op Zondag #23 Gebakken lucht, MAD en Nieuwe Oogst

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Eet smakelijk!

Lees meer > > >

Groningen | Gepost: 02/09/2016

De Grote YFM Groningen Proeverij

In 2016 bestaat de Week van de Smaak 10 jaar, tijd voor ons als YFM Groningen om groots uit te pakken.

Lees meer > > >

Algemeen | Gepost: 09/08/2016

Algemeen bestuurslid (m/v) Vrijwillige functie

We zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid dat staat te trappelen om zijn/haar passie voor good, clean & fair food te delen met onze leden en potentiele leden door heel Nederland.

Lees meer > > >

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten