Filter op
Terug naar overzicht

De vertellers van Ethical Eating

Op Wereldvoedseldag presenteren we samen met Fairfood International het programma-onderdeel Ethical Eating tijdens Eat This. Schuif aan en laat de jonge voedselexperts je meer vertellen over dat wat er op je bord ligt. We stellen de 4 vertellers hier alvast aan je voor.

Ethical Eating - Inge VleeminghInge Vleemingh – Landschapsarchitect en onderzoeker bij Alterra Wageningen

Inge groeide op langs de Achterhoekse IJssel waar ze het platteland van dichtbij meemaakte. Tijdens haar studie Landschapsarchitectuur in Amsterdam leerde ze de andere kijk op het platteland kennen; die vanuit de stad. Juist in deze tijd van tegenstellingen tussen bevolkingsgroei vs krimp, welvaart vs crisis en goedkoop vs duurzaam is het belangrijk dat het platteland en de stad elkaar weer weten te vinden, op wat voor manier dan ook. Via wonen in de uiterwaard, eten in de stadsrand, werken op het platteland, eten in de bossen of struinen in het park. Dankzij haar helikopterview als landschapsarchitect kan Inge deze onverwachte thema’s en verrassende partijen bij elkaar brengen. Vervolgens wordt met prachtige beelden helder gemaakt wat de rode draad van het verhaal is en de uiteindelijke oplossing.

Ethical Eating - Tim LohmannTim Lohmann – Lobbyist bij Plantum

Het creëren van wederzijds begrip, de juiste vragen stellen en stappen nemen in de maatschappelijke en politieke discussies rondom voedsel is wat Tim doet als lobbyist en politiek filosoof. Vanuit zijn passie voor filosofie en politiek stelt Tim zichzelf als taak kritisch te kijken naar maatschappelijke, politieke ontwikkelingen en het huidige functioneren van Nederland als organisme. Het thema van voedsel staat bij Tim hierin voorop. Een thema dat direct te verbinden is aan een groot aantal maatschappelijk vraagstukken en zijn werk. Als lobbyist voor Plantum staat Tim aan het begin waar het meeste van ons voedsel start, namelijk de zaadjes. Vanuit deze functie en zijn passie hoopt hij binnen de academie verfrissende filosofische gesprekken te voeren over voedsel en de maatschappelijk uitdagingen die hieraan gelinkt zijn.

Ethical Eating - Roeland MeekRoeland Meek – Teler, vormgever en uitvoerder

Roeland is één van de medeoprichters van stichting Koningshof en werkt bij Bureau B+B stedenbouw en landschapsarchitectuur en studeert aan de Academie van Bouwkunst.
Stichting Koningshof is een plek in Utrecht waar mensen uit de stad samenkomen en ontdekken, leren en proeven over het telen, oogsten, bewaren en verwerken van groenten, fruit en kruiden. Hij staat doordeweeks om half acht op en drinkt 5 koppen koffie per dag. Hij zit doordeweeks binnen voor Bureau B+B en zijn opleiding aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en staat in het weekend buiten of in de kas voor de Koningshof.

Ethical Eating - Wendy SchutteWendy Schutte – Fairfood International

Wendy Schutte heeft een achtergrond in mensenrechten. Ze coördineert bij Fairfood International het leefbaar loon programma. Dit programma is er op gericht om het thema leefbaar loon te agenderen en operationaliseren in de voedingsindustrie. Met dat doel bedenkt Wendy samen met bedrijven in de voedingsindustrie innovatieve oplossingen om leefbaar loon te garanderen in hun toeleveringsketens.

Ethical Eating // 15 oktober tijdens Eat This // Tickets

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten