Filter op
Terug naar overzicht

(Kerst)Recept: Slootfood

Speciaal voor de premiere van Silent Land (oktober 2016) zijn recepten ontwikkeld door chef-koks uit de steden waar de film Silent Land te zien was. De recepten zijn gebaseerd op het gebruik van lokale en biologische producten. Dit bijzondere recept is afkomstig van Streekrestaurant de Pronckheer, ook geschikt voor de feestdagen! 

Slootfood (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 1 blankvoorn
  • 1 limoen
  • 1 gerookte zwanenborst
  • 10 (polder)rivierkreeftjes
  • rozenbottel puree
  • watermunt
  • tinctuur van waterpeper
  • zeezout
  • koriander

Bereiding
Schub de blankvoorn, fileer de blankvoorn, verpak hem in folie en vries de filet in.
Pekel de zwanenborst 24 uur met zout en koriander, dep hem droog en rook hem 4 uur over walnotenhouten, kerntemperatuur moet 55 graden zijn. Koel hem terug en doop hem in vloeibaar ganzenvet, vries hem in.
Kook de polderkreeftjes en verwijder het darmkanaal, ontdoe ze van de kop en pel het staartvlees. Rooster ze met een creme brulee brander.

Opmaak: Snij de blankvoorn op een snijmachine in dunne plakken, breng op smaak met tinctuur waterpeper, zeezout en het sap van de limoen. Garneer met de geroosterde kreeftenstaart, rozenbottelpuree, watermunt en geraspte gerookte zwaan.

Borrelhapjes nodig?
Eens in de zoveel tijd ontvangt het restaurant een grote lading Hollandse rivierkreeftjes uit de polder. Hier maken zij smaakvolle bitterballen en kroketjes van, die zij vervolgens invriezen om door te verkopen. Heb je interesse in een klein of groot aantal van deze bitterballen en kroketjes? Bijvoorbeeld voor een feestje, nieuwjaarsreceptie of je restaurant? Je kunt contact opnemen via info@pronckheer.nl en telefoon (0343561505).
  • Bitterballen van polderrivierkreeftjes: 12 stuks voor €12,50 | 80 stuks voor €59,75
  • Kroketjes van polderrivierkreeftjes: 6 stuks voor €9,50 | 40 stuks voor €45,-
Streekrestaurant de Pronckheer
“Wij werken zoveel mogelijk met biologische producten en andere producten van de hoogste kwaliteit. Wij beleven er vooral veel plezier aan als wij u mogen verrassen met gerechten die wij hebben gemaakt van de verse ingrediënten van onze vaste (lokale) leveranciers. Bij ons luncht en dineert u volgens Nieuw Nederlandse Keuken; onze frisse producten komen van het platteland en zijn seizoens- en regiogebonden. Zo bewaren wij ons Culinair Erfgoed.”

Meer weten? www.pronckheer.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten