Filter op
Terug naar overzicht

Lezingenreeks Aan tafel

YFM Amsterdam organiseert samen met Café De Ceuvel en Metabolic de lezingenreeks “Aan tafel”.
In 5 lezingen worden we door experts aan de hand genomen en doorlopen we de voedselketen, worden we wegwijs gemaakt in het voedselsysteem en leren we wat het effect is van ons consumptiegedrag.

Wat kan jij doen om duurzaam “aan tafel” te gaan?

De afgelopen tientallen jaren is de opbrengst van ons voedsel vergroot, de kwaliteit verbetert en wordt het efficiënter geproduceerd. De genadeloze concurrentie, schaalvergroting, industriële landbouw en export maakt duurzaamheid ondergeschikt aan economische belangen.

De lezingen vinden plaats op De Ceuvel (Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord). De inloop is om 19:30 uur, de lezing begint om 20:00 uur en is om 22:00 uur afgelopen. Na afloop is mogelijkheid tot borrelen bij Café De Ceuvel. Voorafgaand aan de lezing kun je hier dineren; op vertoon van je kaartje krijg je 10% korting op het farm-to-table diner!

Kaartjes kosten 7,50 euro per stuk;  je kunt ze online bestellen. De lezingen vormen een reeks, maar zijn ook afzonderlijk te bezoeken. Meld je ook aan op Facebook!

Donderdag 16 juni “De supermarkt”
Aan tafel: Charlotte Linnebank (Questionmark), Willem Treep (Willem&Drees) en Wouter Mensink (“Kun je een betere wereld kopen?”)
Wat is de macht van de supermarkt? Hoe staan supermarkten ten opzichte van duurzame voedselinitiatieven? Hoe zou ons voedselsysteem eruit moeten zien?

Donderdag 18 februari “Landbouw”
Aan tafel: Chandar van der Zande (Metabolic), Frank Verhoeven (Boerenverstand) en Ravi van Marissing (De Raatakker)

Donderdag 17 maart “Veehouderij”
Aan tafel: Bas Antonissen (Biologisch varkenshouder), Harry Aiking (Vrije Universiteit Amsterdam) en Maurits Steverink (True Food Projects)

Donderdag 21 april “Voedseldistributie”
Aan tafel: Peter Groot Koerkamp (Universiteit Wageningen), Toine Timmermans (Universiteit Wageningen), Naushad Aliradja (La Place) en Merle Koomans van den Dries (Estafette Odin)

Donderdag 19 mei “Keurmerken”
Aan tafel: Bert van Ruitenbeek (Demeter Nederland), Just Dengerink (LEI Wageningen UR) en Stacie Lyons (Fairfood International)
Wat kunnen keurmerken voor duurzaamheid betekenen? Is het altijd beter om een gecertificeerd product te kopen? Houd je het systeem in stand of verander je het juist door producten met een keurmerk te kopen?

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten