Food

image

Benjamin Darnaud

Chef

Deze jonge chef uit Parijs werkte in sterrenkeukens bij Thierry Marx en Michel Bras en organiseert op dit moment Chef's Congress Omnivore. Bij de Youth Food Movement wordt hij geroemd om zijn geweldige smaakgevoel en creativiteit.

Deze jonge chef uit Parijs werkte in sterrenkeukens bij Thierry Marx en Michel Bras en organiseert op dit moment Chef's Congress Omnivore. Bij de Youth Food Movement wordt hij geroemd om zijn geweldige smaakgevoel en creativite. Benjamin is ook bekend vanwege zijn kookprogramma's op TV voor kinderen en hij schreef zijn eigen kookboek (Benjamin Darnaud, Recettes en Direct).

image

BioRomeo

Boeren

Direct van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit, thuis bezorgd. Geen tussenhandel en daardoor een faire prijs voor iedereen. De boer goed betaald, de consument een lage prijs. Goed voedsel hoeft niet duur te zijn!

In 2012 startte boer Krispijn (oud-academicus YFM)  samen met tien andere boeren dit BioRomeo initiatief. Consumenten en producenten direct met elkaar in contact te brengen, is het doel. Naast dat je direct op de website verse groenten en fruit kunt bestellen is het ook mogelijk om diverse activiteiten mee te maken die op de verschillende boerderijen in de Noordoostpolder georganiseerd worden. Denk hierbij aan het pompoenoogstfeest of de aardappelrooidag. Beleef het op de BioRomeo boerderijen!

image

Gilbert Kolff

Chef

Gilbert Kolff heeft onder andere gewerkt bij topzaken als Comerç 24 (1 ster) in Barcelona en bij restaurant Mugaritz (2 sterren) in het culinaire Spaanse Baskenland. Hij neemt je mee in het geheim van de keuken, zonder opsmuk, maar wel zeer verfijnd en m

Gilbert Kolff heeft onder andere gewerkt bij topzaken als Comerç 24 (1 ster) in Barcelona en bij restaurant Mugaritz (2 sterren) in het culinaire Spaanse Baskenland. Hij neemt je mee in het geheim van de keuken, zonder opsmuk, maar wel zeer verfijnd en met oog voor details en pure smaken.

image

Jamie Pike

Chef

Jamie runt in het dagelijks leven The Canteen in Bristol.

Jamie runt in het dagelijks leven The Canteen in Bristol. 

image

Jan Geertsema

Jan en zijn vrouw Barbara zijn Goede Vissers. Ze vissen op duurzame wijze en dat is een zeldzaamheid en keihard nodig want de oceanen worden in angstwekkend tempo leeggetrokken door supertrawelers.

In een tijd dat er militaire middelen als satelieten, radar en explosieven worden ingezet om zo snel mogelijk zoveel mogelijk vis te vangen, zijn initiatieven als die van de Goede Vissers een druppel op een gloeiende plaat. Maar desalniettemin een druppel die hoop geeft. De manier waarop Jan vist, is zeker niet razend efficient. Tenminste, als je het vergelijkt met een flotielje trawlers die met zwaar vistuig de bodem afschrapen en daarmee hele ecossystemen vernietigen. Die halen inderdaaad veel meer vis naar boven.

Voor nu.

Maar voor morgen? Jan vist op een manier die ervoor zorgt dat er in de toekomst ook nog gevist kan worden. Kom vooral eens naar de Noordermarkt of naar het Goede Vissers restaurant 't Ailand op de pier in Lauwersoog. En geniet van een écht goede visje.

image

Joris Bijdendijk

Chef

Joris is een veelbelovende jonge chef en goede vriend van de Youth Food Movement. Hij kookte eerder de sterren van de hemel tijdens het Food Film Festival, waar hij een workshop gaf en in de keuken stond.

Joris is er zo een die speciaal voor het Food Film Festival tijd vrijmaakt van zijn werk in een toprestaurant in Frankrijk. Eerder werkte hij werkte onder andere bij Ron Blaauw en op dit moment is hij werkzaam in Le Jardin des Sens (2 sterren), het restaurant van de beroemde gebroeders Pourcel in Montpellier. Joris is daarnaast ook één van de drie chefs die de workshop Koken met Sterrenchefs geeft, samen met Gilbert Kolff en Benjamin Darnaud.

image

Oliver Rowe

Chef

Oliver Rowe, ook wel bekend als 'The Urban Chef' in Engeland is een graag geziene gast in Nederland. Als het duo Jamie & Oliver bestierde kookte hij de sterren van de hemel tijdens de eerste editie van het Food Film Festival. Jolly allright!

Oliver Rowe was betrokken bij de Britse Youth Food Movement en werd gevolgd voor het BBC programma The Urban Chef. Daarin probeerde hij een restaurant van te starten dat alleen maar met lokale, verse producten zou koken. En dat was nog knap lastig want ons voedselsysteem is daar niet op gericht. En de houding van de klanten ook niet: we willen altijd kunnen eten wat we willen. Na lang ploeteren ging het restaurant van 'Ollie' dan ook helaas ten onder. Maar hij blijft vechten voor een gezondere manier om tegen eten aan te kijken en hij blijft zeker een geweldige kok.

De maaltijden die hij met zijn vriend Jamie Pike (als duo 'Jamie & Oliver') tijdens het Food Film Festival maakte, waren niet te versmaden

image

Sander Lenselink

Chef

Eigenaar van Eetlokaal Van de Boer in Rotterdam

Sander is een topchef die in Rotterdam het scepter zwaait over de keuken van zijn Eetlokaal Van de Boer. De producten komen zoveel mogelijk rechtstreeks van het omliggende platteland en zijn zoveel mogelijk biologisch. 

image

Sander Overeinder

Chef

Sander Overeinder is eigenaar van restaurant As en graag geziene gast op YFM evenementen. Sander stelde zijn restaurant open voor de aftrap van CAP2013. Carlo Petrini roemt hem om de lekkerste .. die hij ooit heeft gegeten.

Sander Overeinder, nu eigenaar van restaurant As, begint zijn carrière als chef- kok bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daarna staat hij in de keuken van de Karmeliet in Brugge en Chez Panisse in Califorinië. Ook kookt hij in Postrio in San Francisco en in 1998 opent Sander zijn eerste restaurant in de Amsterdamse Jordaan: Summum. En Sander was medeoprichter van het succesvolle restaurant bar club 11 in Amsterdam.

image

Yascha Oostenberg

Chef

Na de vrije school is Yasha naar het Cios gegaan om mee te spelen voor een sportieve carrière. Na een jaar kwam een ommezwaai. Hij is de koksopleiding gaan doen en is daarna gaan werken in een restaurant.

Maar Yasha sportief als hij is, wilde niet stil blijven zitten. Hij is nu bezig zijn kennis te vergroten door op een hoger niveau nog meer te leren van het koksvak. Tegelijkertijd werkt hij bij Merkelbach. De filosofie van seizoensgebonden eten, goed vlees, veel biologische producten en aandacht voor vergeten ingrediënten past goed bij de idealen van Yasha. Op de vraag met wie hij wel eens zou willen dineren antwoorde hij: met Jamie Oliver. Hij bewondert hem niet alleen als kok maar ook de belangrijke maatschappelijk rol die Jamie vervult vindt Yasha erg belangrijk.

MEER NETWERK

Organisatie
WIE ZIJN YFM?
Food
FOOD LOVIN CRIMINALS
Business
GOOD FOOD ONDERNEMERS
Kennis
INTELLECTUELE HONGER