LAATSTE ACTIVITEIT

Bij de Horens Gevat

19-06-2013

Op 15 juli organiseert de YFM Bij de Horens Gevat! Een zomers diner waarbij we onze gasten kennis laten maken met vlees dat vaak wordt vergeten. Daarnaast presenteren we jonge chefs met veel potentie. Het wordt méér dan heerlijk: komen dus!

Bij de Horens Gevat: een avond waarop we onze gasten kennis laten maken met dieren en delen die minder worden gegeten. Waarop we jonge, veelbelovende chefs gerechten zullen laten bereiden met onder andere melkkoe, schaap, paard en gans. 

Wie at er al een keer een rugstuk van een 17-jaar oude koe, paardenrookvlees, of een rillette van wilde gans? De door de YFM geselecteerde chefs presenteren je dit menu omdat we minder courante vleessoorten gangbaarder willen maken. Wij denken namelijk dat we een probleem hebben in de voedselketen - we verspillen te veel mooi vlees, omdat we het niet als zodanig herkennen. Een bijzonder inefficiënte zaak. Daarom probeert de YFM iedereen bewust te maken van het feit dat er prachtige producten zijn, die (nog) niet in de supermarkt liggen. Want smaak zit niet alleen in het bekende, maar ook in het onbekende verhaal. En ook dit zijn echte dieren, met een eigen verhaal, en een eigen smaak. 

De YFM bouwt een netwerk van jonge koks die leren van de ervaring van gerenommeerde chefs van de Slow Food Alliantie van Chefs. De koks die wij presenteren zijn:

Jip Wiegman - Restaurant Merkelbach

Simon Lochtenberg - Restaurant Merkelbach

Baaf Vonk - Varkensroosteren.nl

Dionne van Zijl - Il Mattarello

De avond begint om 16:30 met een welkomstdrankje en een borrel met charcuterie. Iets later komen is mogelijk maar raden wij zeker niet aan.
Kaartjes via facebook. Tot en met 25 juni zijn er vroege vogel-kaarten te koop voor slechts 30 euro. Vat die koe bij de horens, en koop die kaarten!

Terug naar overzicht

OVERIG NIEUWS

Voedselwaakhond

09-10-2014
Inschrijving YFM Academie 2015 geopend

Inschrijving YFM Academie 2015 geopend

19-10-2014

Goed nieuws! De inschrijving voor de YFM Academie 2015 is geopend. Afgelopen jaar leerden onder andere een visser, een chef-kok, een verhalenverteller, een beleidsmaker en een student meer over eten en over elkaar. Wil jij dat ook? Dit is jouw kans!

Terug naar de akkerbouw

Terug naar de akkerbouw

16-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Pieter, generatie 2014, heeft er een fijne ervaring aan overgehouden.

Voedselwaakhond

Voedselwaakhond

09-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Hilde, generatie 2012, heeft nog steeds veel aan de academie, aan het netwerk en de inzichten.

Instock en voedselverspilling

Instock en voedselverspilling

02-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Selma, generatie 2013, heeft nog steeds veel aan de academie, aan het netwerk en de inzichten.

ABC Meeting

ABC Meeting

30-09-2014

De Agricultural Biodiversity Community (ABC) komt langs bij de YFM, en gaat met ons mee op FoodSafari. We bespreken de biodiversiteit aan de hand van het Nederlandse Agrolandschap.