LAATSTE ACTIVITEIT

Bij de Horens Gevat

19-06-2013

Op 15 juli organiseert de YFM Bij de Horens Gevat! Een zomers diner waarbij we onze gasten kennis laten maken met vlees dat vaak wordt vergeten. Daarnaast presenteren we jonge chefs met veel potentie. Het wordt méér dan heerlijk: komen dus!

Bij de Horens Gevat: een avond waarop we onze gasten kennis laten maken met dieren en delen die minder worden gegeten. Waarop we jonge, veelbelovende chefs gerechten zullen laten bereiden met onder andere melkkoe, schaap, paard en gans. 

Wie at er al een keer een rugstuk van een 17-jaar oude koe, paardenrookvlees, of een rillette van wilde gans? De door de YFM geselecteerde chefs presenteren je dit menu omdat we minder courante vleessoorten gangbaarder willen maken. Wij denken namelijk dat we een probleem hebben in de voedselketen - we verspillen te veel mooi vlees, omdat we het niet als zodanig herkennen. Een bijzonder inefficiënte zaak. Daarom probeert de YFM iedereen bewust te maken van het feit dat er prachtige producten zijn, die (nog) niet in de supermarkt liggen. Want smaak zit niet alleen in het bekende, maar ook in het onbekende verhaal. En ook dit zijn echte dieren, met een eigen verhaal, en een eigen smaak. 

De YFM bouwt een netwerk van jonge koks die leren van de ervaring van gerenommeerde chefs van de Slow Food Alliantie van Chefs. De koks die wij presenteren zijn:

Jip Wiegman - Restaurant Merkelbach

Simon Lochtenberg - Restaurant Merkelbach

Baaf Vonk - Varkensroosteren.nl

Dionne van Zijl - Il Mattarello

De avond begint om 16:30 met een welkomstdrankje en een borrel met charcuterie. Iets later komen is mogelijk maar raden wij zeker niet aan.
Kaartjes via facebook. Tot en met 25 juni zijn er vroege vogel-kaarten te koop voor slechts 30 euro. Vat die koe bij de horens, en koop die kaarten!

Terug naar overzicht

OVERIG NIEUWS

De 5 visgeboden van Academicus Charlotte

De 5 visgeboden van Academicus Charlotte

19-05-2015

In het achterafje van YFM Academicus Charlotte over Academiedag 'De Zee' komt ze met 5 visgeboden. Want moet je nu wel of geen vis uit de Noordzee. En is de biologische zalm het prijskaartje meer dan waard?

Fileerlokaal 'tAiland bijna gecrowdfund

Fileerlokaal 'tAiland bijna gecrowdfund

15-05-2015

Met 97% op de teller en nog 4 dagen te gaan, loopt de crowdfunding voor het fileerlokaal van Jan en Barbara bijna ten einde. De laatste loodjes dus, help jij mee?

Bekijk het jaarverslag van 2014

Bekijk het jaarverslag van 2014

30-04-2015

Wat heeft de YFM allemaal in 2014 gedaan? Wie waren er lid? Wat voor impact hebben we gehad en hoe ziet 2015 eruit? Je leest het in ons jaarverslag van 2014.

Slotavond It's the Food, my Friend!

Slotavond It's the Food, my Friend!

29-04-2015

Tijdens de slotavond van It's de Food, my Friend! werd gezocht naar een voedselvisie. YFM directeur Joszi Smeets sprak alle aanwezigen toe en deed een gepassioneerde oproep tot het nemen van verantwoordelijkheid en stoppen met wijzen naar elkaar.

Food Filmfestival gaat op tour

Food Filmfestival gaat op tour

23-04-2015

In 2015 bestaat Food Filmfestival 5 jaar! Dat vieren ze samen met de Youth Food Movement in nieuwe stijl. En in plaats van een driedaags festival in Amsterdam een reis door Nederland. De eerste editie vindt in Het Paleis in Groningen plaats op 5 juni.

BAJK zoekt jou voor documentaire!

BAJK zoekt jou voor documentaire!

16-04-2015

BAJK is op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen werken aan een documentaire over de afkomst van het voedsel. Tijdens deze documentaire zullen boeren samen met jou boodschappen doen. Waarom koop je bepaalde producten wel of niet?

YFM Academie in Pluijms Eetbare Wereld

YFM Academie in Pluijms Eetbare Wereld

07-04-2015

René Pluijm filmde tijdens één academiedag en sprak o.a. met Joszi Smeets, Jaring Brunia, Wilbert van de Kamp, Alice den Boer en Lian Heinhuis. Bekijk het fragment terug.

Lof en kritiek voor Landbouw van Later

Lof en kritiek voor Landbouw van Later

27-03-2015

Afgelopen woensdag presenteerden verschillende jongerenpartijen, waaronder YFM Brabant, een pamflet 'Landbouw van Later'. Daarmee oogsten ze veel lof, maar ook kritiek. YFM'ers Froukje en Lizette blikken terug op de reacties en resultaten.

FFF op Culy Festival

FFF op Culy Festival

27-03-2015

Mocht je dat niet al heel goed zelf weten: culy.nl is natuurlijk een van ’s lands bekendste food blogs. Maar in het aanstaande Paasweekend (4 & 5 april) organiseert Culy een heus festival waar FFF een filmprogamma voor verzorgt.

YFM Brabant voor vernieuwing landbouw

YFM Brabant voor vernieuwing landbouw

25-03-2015

YFM Brabant is één van de zeven landelijke en Brabantse jongerenorganisaties die meegewerkt heeft aan 'Voor de landbouw van Later’ waarin een toekomstbeleid voor de Nederlandse agrofood wordt geschetst.

Interview met Herman Wijffels

Interview met Herman Wijffels

24-03-2015

Voor It's the Food, my Friend! maandag 30 maart over de impact van geld op ons voedselsysteem interviewde YFM'er Susanne de Boer Herman Wijffels. Wijffels: ‘ik geloof in de kracht van mensen’

Academeet-up #10: Gerard Mul

Academeet-up #10: Gerard Mul

17-03-2015

Oud-academicus Gerard Mul deed in 2014 de YFM Academie. Hij is eigenaar van biologisch melkveebedrijf Hoeve Sonneclaer, waar hij ijs maakt, maar vooral door educatie, een camping en kijkboerderij iedereen de boerderij wil laten beleven.

In Ghee gaan met Albert Heijn, mag dat?

In Ghee gaan met Albert Heijn, mag dat?

20-02-2015

Tijdens de tweede aflevering van It's the Food, my Friend! klonk een eensgezind pleidooi van de drie sprekers: boeren moeten zo min mogelijk in zee gaan met supermarkten. Maar de economische realiteit blijkt weerbarstig. Alexis de Roode doet verslag.

Vacature Bestuursvoorzitter

Vacature Bestuursvoorzitter

04-02-2015

We zijn op zoek naar een bestuursvoorzitter die samen met het bestuur verantwoordelijk is voor de continuïteit en impact van de YFM.

Versgarantie = wastegarantie

Versgarantie = wastegarantie

28-01-2015

Afgelopen week lanceerde Plus deze reclame. Maar het is natuurlijk onzin dat bloemkool met een plekje meteen oneetbaar is. Wij maakten een nieuwe versie van de reclame: "Ben je helemaal betoeterd?"

It's the Food, my Friend! 2015

It's the Food, my Friend! 2015

20-01-2015

Vanaf dinsdag 3 februari gaan we weer in 6 avonden op zoek naar een voedselvisie voor Nederland om op 28 april tijdens de Grande finale af te sluiten met maar liefst 5 YFM-ers, en geeft Joszi Smeets een visie op ons toekomstige voedselsysteem.

Carlo Petrini krijgt oeuvreprijs

Carlo Petrini krijgt oeuvreprijs

19-01-2015

Vrijdag 16 januari ontving Carlo Petrini uit handen van prof. Louise Fresco de Johannes van Damprijs. Petrini kreeg de oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de internationale voedselcultuur en de groeiende waardering voor lokale gastronomie.

Nieuwjaarsborrel YFM met Carlo Petrini

Nieuwjaarsborrel YFM met Carlo Petrini

15-01-2015

Gelukkig 2015! Samen met onze leden willen wij graag de start van een nieuw jaar vieren. Maar, dit doen we niet alleen.. niemand minder dan mede-oprichter van Slow Food, Carlo Petrini zal hierbij aanwezig zijn!