LAATSTE ACTIVITEIT

Bij de Horens Gevat

19-06-2013

Op 15 juli organiseert de YFM Bij de Horens Gevat! Een zomers diner waarbij we onze gasten kennis laten maken met vlees dat vaak wordt vergeten. Daarnaast presenteren we jonge chefs met veel potentie. Het wordt méér dan heerlijk: komen dus!

Bij de Horens Gevat: een avond waarop we onze gasten kennis laten maken met dieren en delen die minder worden gegeten. Waarop we jonge, veelbelovende chefs gerechten zullen laten bereiden met onder andere melkkoe, schaap, paard en gans. 

Wie at er al een keer een rugstuk van een 17-jaar oude koe, paardenrookvlees, of een rillette van wilde gans? De door de YFM geselecteerde chefs presenteren je dit menu omdat we minder courante vleessoorten gangbaarder willen maken. Wij denken namelijk dat we een probleem hebben in de voedselketen - we verspillen te veel mooi vlees, omdat we het niet als zodanig herkennen. Een bijzonder inefficiënte zaak. Daarom probeert de YFM iedereen bewust te maken van het feit dat er prachtige producten zijn, die (nog) niet in de supermarkt liggen. Want smaak zit niet alleen in het bekende, maar ook in het onbekende verhaal. En ook dit zijn echte dieren, met een eigen verhaal, en een eigen smaak. 

De YFM bouwt een netwerk van jonge koks die leren van de ervaring van gerenommeerde chefs van de Slow Food Alliantie van Chefs. De koks die wij presenteren zijn:

Jip Wiegman - Restaurant Merkelbach

Simon Lochtenberg - Restaurant Merkelbach

Baaf Vonk - Varkensroosteren.nl

Dionne van Zijl - Il Mattarello

De avond begint om 16:30 met een welkomstdrankje en een borrel met charcuterie. Iets later komen is mogelijk maar raden wij zeker niet aan.
Kaartjes via facebook. Tot en met 25 juni zijn er vroege vogel-kaarten te koop voor slechts 30 euro. Vat die koe bij de horens, en koop die kaarten!

Terug naar overzicht

OVERIG NIEUWS

De Ganse Dag

18-11-2014
Krabbenvisser met passie

Krabbenvisser met passie

20-11-2014

De inschrijving voor de Academie van 2015 is gesloten. Maar wat doen oud-academici eigenlijk met de kennis die ze in een jaar hebben opgedaan? En wat voor werk doen ze nu? We gaan in gesprek met Hendrik, de eerste visser die in onze Academie zat.

De Ganse Dag

De Ganse Dag

18-11-2014

Afgelopen weekend dook YFM weer de voedselketen in, en dit keer van Schiphol tot bitterballen, om de vlucht van de gans te bekijken. Misschien is het tijd om de gans op ons boodschappenlijstje te zetten! Lees hier het verslag.

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

04-11-2014

Wij zoeken een nieuwe secretaris voor het YFM bestuur. Heb jij passie voor voedsel, houdt ervan om op strategisch niveau mee te denken over de toekomst van de YFM en hebt oog voor structuur en accuratesse? Lees dan de vacature en stuur ons een mail.

YFM Academie zoekt fotograaf

YFM Academie zoekt fotograaf

30-10-2014

Wij zoeken een fotograaf die een half jaar met ons mee wilt reizen tijdens de zesde YFM Academie. Wil je dit meemaken? Kijk dan in de beschrijving waar we naar zoeken.

YFM zoekt creatief communicatietalent

YFM zoekt creatief communicatietalent

29-10-2014

Per 1 december zoekt de Youth Food Movement Nederland een communicatiemedewerker. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de voedselcommunicatie? Lees dan de vacature-omschrijving en stuur ons een mail!