LAATSTE ACTIVITEIT

Bij de Horens Gevat

19-06-2013

Op 15 juli organiseert de YFM Bij de Horens Gevat! Een zomers diner waarbij we onze gasten kennis laten maken met vlees dat vaak wordt vergeten. Daarnaast presenteren we jonge chefs met veel potentie. Het wordt méér dan heerlijk: komen dus!

Bij de Horens Gevat: een avond waarop we onze gasten kennis laten maken met dieren en delen die minder worden gegeten. Waarop we jonge, veelbelovende chefs gerechten zullen laten bereiden met onder andere melkkoe, schaap, paard en gans. 

Wie at er al een keer een rugstuk van een 17-jaar oude koe, paardenrookvlees, of een rillette van wilde gans? De door de YFM geselecteerde chefs presenteren je dit menu omdat we minder courante vleessoorten gangbaarder willen maken. Wij denken namelijk dat we een probleem hebben in de voedselketen - we verspillen te veel mooi vlees, omdat we het niet als zodanig herkennen. Een bijzonder inefficiënte zaak. Daarom probeert de YFM iedereen bewust te maken van het feit dat er prachtige producten zijn, die (nog) niet in de supermarkt liggen. Want smaak zit niet alleen in het bekende, maar ook in het onbekende verhaal. En ook dit zijn echte dieren, met een eigen verhaal, en een eigen smaak. 

De YFM bouwt een netwerk van jonge koks die leren van de ervaring van gerenommeerde chefs van de Slow Food Alliantie van Chefs. De koks die wij presenteren zijn:

Jip Wiegman - Restaurant Merkelbach

Simon Lochtenberg - Restaurant Merkelbach

Baaf Vonk - Varkensroosteren.nl

Dionne van Zijl - Il Mattarello

De avond begint om 16:30 met een welkomstdrankje en een borrel met charcuterie. Iets later komen is mogelijk maar raden wij zeker niet aan.
Kaartjes via facebook. Tot en met 25 juni zijn er vroege vogel-kaarten te koop voor slechts 30 euro. Vat die koe bij de horens, en koop die kaarten!

Terug naar overzicht

OVERIG NIEUWS

Versgarantie = wastegarantie

Versgarantie = wastegarantie

28-01-2015

Afgelopen week lanceerde Plus deze reclame. Maar het is natuurlijk onzin dat bloemkool met een plekje meteen oneetbaar is. Wij maakten een nieuwe versie van de reclame: "Ben je helemaal betoeterd?"

It's the Food, my Friend! 2015

It's the Food, my Friend! 2015

20-01-2015

Vanaf dinsdag 3 februari gaan we weer in 6 avonden op zoek naar een voedselvisie voor Nederland om op 28 april tijdens de Grande finale af te sluiten met maar liefst 5 YFM-ers, en geeft Joszi Smeets een visie op ons toekomstige voedselsysteem.

Carlo Petrini krijgt oeuvreprijs

Carlo Petrini krijgt oeuvreprijs

19-01-2015

Vrijdag 16 januari ontving Carlo Petrini uit handen van prof. Louise Fresco de Johannes van Damprijs. Petrini kreeg de oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de internationale voedselcultuur en de groeiende waardering voor lokale gastronomie.

Nieuwjaarsborrel YFM met Carlo Petrini

Nieuwjaarsborrel YFM met Carlo Petrini

15-01-2015

Gelukkig 2015! Samen met onze leden willen wij graag de start van een nieuw jaar vieren. Maar, dit doen we niet alleen.. niemand minder dan mede-oprichter van Slow Food, Carlo Petrini zal hierbij aanwezig zijn!