LAATSTE ACTIVITEIT

Bij de Horens Gevat

19-06-2013

Op 15 juli organiseert de YFM Bij de Horens Gevat! Een zomers diner waarbij we onze gasten kennis laten maken met vlees dat vaak wordt vergeten. Daarnaast presenteren we jonge chefs met veel potentie. Het wordt méér dan heerlijk: komen dus!

Bij de Horens Gevat: een avond waarop we onze gasten kennis laten maken met dieren en delen die minder worden gegeten. Waarop we jonge, veelbelovende chefs gerechten zullen laten bereiden met onder andere melkkoe, schaap, paard en gans. 

Wie at er al een keer een rugstuk van een 17-jaar oude koe, paardenrookvlees, of een rillette van wilde gans? De door de YFM geselecteerde chefs presenteren je dit menu omdat we minder courante vleessoorten gangbaarder willen maken. Wij denken namelijk dat we een probleem hebben in de voedselketen - we verspillen te veel mooi vlees, omdat we het niet als zodanig herkennen. Een bijzonder inefficiënte zaak. Daarom probeert de YFM iedereen bewust te maken van het feit dat er prachtige producten zijn, die (nog) niet in de supermarkt liggen. Want smaak zit niet alleen in het bekende, maar ook in het onbekende verhaal. En ook dit zijn echte dieren, met een eigen verhaal, en een eigen smaak. 

De YFM bouwt een netwerk van jonge koks die leren van de ervaring van gerenommeerde chefs van de Slow Food Alliantie van Chefs. De koks die wij presenteren zijn:

Jip Wiegman - Restaurant Merkelbach

Simon Lochtenberg - Restaurant Merkelbach

Baaf Vonk - Varkensroosteren.nl

Dionne van Zijl - Il Mattarello

De avond begint om 16:30 met een welkomstdrankje en een borrel met charcuterie. Iets later komen is mogelijk maar raden wij zeker niet aan.
Kaartjes via facebook. Tot en met 25 juni zijn er vroege vogel-kaarten te koop voor slechts 30 euro. Vat die koe bij de horens, en koop die kaarten!

Terug naar overzicht

OVERIG NIEUWS

Liefde voor goed en echt eten

Liefde voor goed en echt eten

18-12-2014

De YFM Academie 2015 gaat in het nieuwe jaar van start, een goed moment om te kijken wat oud-academici nu eigenlijk uit een jaar Academie halen! Bij Maartje, generatie 2011, is de liefde voor goed en echt eten aangewakkerd.

Extra motivatie om met voedsel te werken

Extra motivatie om met voedsel te werken

10-12-2014

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Academie van 2015, des te leuker om terug te blikken wat oud-academici doen met de kennis uit de YFMA! Voor Lukas, uit jaar 2012, heeft het extra motivatie opgeleverd om met voedsel te willen werken!

Denktank De Nieuwe Tomaat

Denktank De Nieuwe Tomaat

09-12-2014

We hebben samen met LEI Wageningen UR en Nederlandse glastuinders de hersenen gekraakt tijdens De Nieuwe Tomaat denktank! Nieuw denken over het concept, businessmodel en marketing voor de Nederlandse tomaat. Lees hier meer!

ABC Meeting Roundup

ABC Meeting Roundup

08-12-2014

Tijdens de Agricultural Biodiversity Community (ABC) is aan de hand van het Nederlandse Agrolandschap de biodiversiteit besproken. Lees hier de mooie roundup van de FoodSafari die YFM organiseerde!

Genieten van ondernemen

Genieten van ondernemen

27-11-2014

De inschrijvingsperiode voor de Academie van 2015 is geëindigd, tijd om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen! Bij Eline, generatie 2014, heeft het vooral meer zin aangewakkerd om nóg meer te leren.

Krabbenvisser met passie

Krabbenvisser met passie

20-11-2014

De inschrijving voor de Academie van 2015 is gesloten. Maar wat doen oud-academici eigenlijk met de kennis die ze in een jaar hebben opgedaan? En wat voor werk doen ze nu? We gaan in gesprek met Hendrik, de eerste visser die in onze Academie zat.

De Ganse Dag

De Ganse Dag

18-11-2014

Afgelopen weekend dook YFM weer de voedselketen in, en dit keer van Schiphol tot bitterballen, om de vlucht van de gans te bekijken. Misschien is het tijd om de gans op ons boodschappenlijstje te zetten! Lees hier het verslag.

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

04-11-2014

Wij zoeken een nieuwe secretaris voor het YFM bestuur. Heb jij passie voor voedsel, houdt ervan om op strategisch niveau mee te denken over de toekomst van de YFM en hebt oog voor structuur en accuratesse? Lees dan de vacature en stuur ons een mail.