Kies je regio

We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden. Het heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. Onze voedselkeuzes beïnvloeden onze gezondheid, economie en natuur. Wat wij eten raakt onze cultuur, politieke keuzes en hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien.

Slow Food Youth Network zet zich daarom in voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.Dat betekent: puur en vers voedsel (uit de volle grond) dat zo min mogelijk negatieve impact heeft op mens, dier en milieu, met een eerlijke prijs voor de producent en toegankelijk voor iedereen. In al onze projecten en activiteiten streven wij zeven pijlers na. Samen dragen deze pijlers bij aan een eerlijker, gezonder en duurzamer voedselsysteem.

1. Volg het seizoen
2. Voorkom verspilling
3. Bereid met aandacht
4. Eet minder en/of beter vlees
5. Betaal een eerlijke prijs
6. Kies lokaal
7. Koop schoon

Slow Food Youth Network Nederland (SFYN Nederland) is een jongerenbeweging dat zich inzet voor good, clean en fair voedsel voor iedereen.

Wij geloven dat jongeren een belangrijke rol spelen in de toekomst van voedselproductie- en consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks, activisten en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, evenementen zoals World Disco Soup Day en de Nationale Aardappelbergdag, campagnes zoals Voedselonderwijs voor Ieder Kind en Vote With Your Fork én projecten zoals de SFYN Academie, Boer Bistro en De Seizoenarbeiders. Klik hier voor greep uit onze projecten.

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en campagnes? Volg ons op Facebook en Instagram.

SFYN Nederland is naast een jongerenbeweging, óók een jongerenvereniging.

Honderden jonge vrijwilligers (tussen de 18 en 35 jaar) verenigen zich in regionale SFYN communities en zetten zich daarmee op regionaal en lokaal niveau in voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Ben je nieuwsgierig wat dat precies betekent en hoe jij hier aan bijdragen? Neem dan eens een kijkje bij een SFYN community bij jou in de buurt.

SFYN Nederland  is onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network: SFYN Global.

SFYN Global verbindt de verschillende nationale SFYN teams (of equivalenten daarvan) en stelt hen in staat om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Daarnaast geeft het jongeren kans om overeenkomsten en verschillen tussen landen en culturen te leren kennen, politiek en ecologisch na te denken en samen een groot netwerk van voorwaartse beweging te vormen. Dit doen zij door middel van campagnes zoals World Disco Soup Day en educatie projecten zoals de internationale SFYN Academy (let op: de international SFYN Academy staat los van de Nederlandse SFYN Academie).

Wil je op de hoogte blijven van de projecten en campagnes van SFYN Global? Volg hen op Facebook en Instagram.

Slow Food Youth Network is onderdeel van de wereldwijde voedselbeweging Slow Food. 

Slow Food werd in 1989 opgericht door politiek activist, Carlo Petrini, als tegenreactie op fast food, smaakvervlakking en de toenemende uniformiteit van voedsel. Inmiddels is Slow Food in ruim 160 landen actief, ook in Nederland. Slow Food heeft een holistische benadering op het voedselsysteem: de productiewijze, de economische en politieke context waarin voedsel geproduceerd is en de wetgeving die ermee gemoeid is: elke schakel in het voedselsysteem is belangrijk voor behoud en bescherming van onze toekomst.

Het Slow Food netwerk bestaat wereldwijd uit miljoenen mensen; actief in 160 landen met ruim 1500 nationale, regionale en lokale communities. Eén van de belangrijkste pijlers van Slow Food is het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Dit doen zij door middel van diners, workshops, proeverijen en campagnes op lokaal, nationaal en mondiaal niveau. Voorbeelden hiervan zijn: de Ark van de Smaak, de Presidia, de Slow Food Chefs Alliantie, Kies Lokaal en 10.000 Tuinen in Afrika.

Kijk voor meer informatie over Slow Food International op www.slowfood.com. Of bezoek de website van Slow Food Nederland via www.slowfood.nl.

Lianne de Bie

SFYN Nederland Kantoor

Directeur SFYN Nederland

Ik geloof dat de wereld er een stuk beter uit zou zijn als wij meer respect hebben voor voedsel. Vanuit die overtuiging sloot ik mij in 2018 aan bij SFYN Utrecht en inmiddels ben ik sinds augustus 2019 directeur van deze broodnodige beweging. Een beweging met veel verschillen maar waar iedereen zich verantwoordelijk voelt voor een beter voedselsysteem. Waar jongeren zich eigenaar voelen van de verandering die zij mogelijk kunnen maken. Als directeur focus ik mij op het creëren van dit eigenaarschap in de de voedselketen.

SFYN Nederland

Saskia Littooij

SFYN Nederland Kantoor

Communicatie Manager
& Regio Coördinator
Van boer tot consument en van wetenschapper tot beleidsmaker; ik zie het als een uitdaging om mensen te inspireren en verbinden door complexe voedselvraagstukken op de (online) kaart te zetten. Ik zet mij daarom vol enthousiasme in voor de communicatie en regio coördinatie van Slow Food Nederland & Slow Food Youth Network Nederland.
Ik zie goed voedsel en lekker eten als twee essentiële ingrediënten om individuen samen te brengen en mensen te prikkelen. Dit realiseerde ik mij toen ik deelnam aan een documentaire over duurzaamheid in de Europese voedsel -en landbouw sector. Sindsdien wil ik niet alleen mezelf, maar ook anderen verleiden tot juiste voedselkeuzes en daarmee een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Geef mij dus maar een bord vol creatieve campagnes en ambitieuze doelen voor  een gezond en eerlijk voedselsysteem, want dáár bijt ik mij graag in vast.

SFYN Nederland

Arjanne Bode

SFYN Nederland Kantoor

Coördinator SFYN Academie
Vanuit creatief oogpunt vind ik het ontzettend inspirerend om onze voedselketen te onderzoeken en samenwerkingen aan te gaan met specialisten. Als kunstenaar onderzocht ik alles rondom de “aanlandplicht” en de bijvangst-problematiek in de Nederlandse visserij, wat onder andere resulteerde in een tank met getatoeëerde vissen. Dit smaakte naar meer: nu als academie coördinator maak ik nog steeds mensen bewust van knopen in de voedselketen en breng ze samen om verandering te realiseren. 
 
Bijzonder SFYN moment: 
In september 2018 gingen we op de fiets naar Terra Madre, om te laten zien dat je samen echt iets kunt veranderen en kunt laten zien dat er alternatieven zijn. In dit geval voor duurzaam reizen, maar dat voelde al als een enorme overwinning. Vervolgens leerden we op Terra Madre het fantastische internationale netwerk kennen. Een warm bad waarin bevestigd werd dat we niet alleen zijn in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. 

SFYN Nederland

Lisa de Koning

Productieleider / Voorzitter SFYN Deventer / Ondernemer

Ik ben met Slow Food in aanraking gekomen, toen ik vijf jaar geleden het Slow Food Film Festival in Deventer bezocht. Om het jongerennetwerk (SFYN) te leren kennen besloot ik in 2016 in een opwelling om af te reizen naar Terra Madre; hét tweejaarlijkse evenement van Slow Food International waar leden van over de hele wereld samen komen. Daar heb ik echt genoten van mijn favoriete dingen: reizen, mensen ontmoeten en natuurlijk alles (over) eten. Daarna heb ik deelgenomen aan de SFYN Academie van 2017, werkte ik als productieleider voor projecten als SFYN Food Pioneers en de SFYN Academie en werk nu als projectleider aan Boer Bistro.

SFYN Nederland

Katja Baldus

SFYN Nederland Bestuur: Voorzitter

Sustainability & Corporate Governance bij PWC Nederland

Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar op mijn 19de keerde ik de rug naar mijn moederland om Europa te veroveren. Op mijn weg naar Amsterdam, waar ik inmiddels een jaar woon, had ik de kans om in drie landen te leven waar eten een centraal aspect van de samenleving is: Frankrijk, Italië, en Spanje. Vooral in Frankrijk en Italië heb ik voedsel als iets ervaren dat mensen samenbrengt. Deze ervaring had een duidelijke invloed op mijn relatie met voedsel, wat sindsdien ook een centraal aspect in mijn leven is geworden. Als voorzitter van SFYN Nederland wil ik het kantoor en de regio’s zo goed mogelijk ondersteunen, zodat zij ons voedselsysteem kunnen veranderen.

 

Bijzonder SFYN moment
Mijn bijzondere SFYN moment was ongetwijfeld als delegate mee naar Terra Madre 2016 en 2018 te mogen gaan. Ik ben nog steeds aan het nagenieten – de kracht van de internationale beweging voelen, inspirerende mensen uit de hele wereld te leren kennen, samen eten, diepe gesprekken over het voedselsysteem voeren met mensen die men sinds vijf minuten kent, nieuwe vriendschappen maken… Het was, in het kort, een geweldige ervaring!

SFYN Nederland

Brenda Poot

SFYN Nederland Bestuur: Secretaris

Officer Assessment & Development bij RVO Nederland

Opgroeien tussen de kassen in het Westland, waar met de modernste technologie voedsel wordt verbouwd, heeft de nieuwsgierigheid naar voedsel in mij aangewakkerd. Ondanks dat je er middenin woont lijkt het toch een beetje een ver-van-je-bed-show. Ik wilde meer over het gehele voedselsysteem leren en had mij daarom aangemeld voor de SFYN academie. Naast de academie ben ik de afgelopen jaren ook bij vele andere activiteiten geweest, die mij allen hebben geïnspireerd en vaak met nog meer vragen naar huis hebben gestuurd. Maar bovenal heeft laten zien dat je zelf ook verandering in gang kan zetten: vote with your fork!

 

Bijzonder SFYN moment

Mijn meest bijzondere SFYN moment was de reis naar Schotland. Hier zag ik dat er ook een lokale SFYN organisatie actief is en dat er warme contacten zijn vanuit Nederland met andere Slow Food en SFYN organisaties. Een wereldwijd netwerk waar iedereen zich inzet voor hetzelfde doel: good, clean en fair voedsel, vind ik heel bijzonder. Ik hoop dat ik dit ook nog eens kan ervaren tijdens Terra Madre!

SFYN Nederland

Rosan de Groot

SFYN Nederland Bestuur: Algemeen Bestuurslid Portefeuille Regio Coördinatie

Inspecteur biologische landbouw bij Skal Biocontrole

Ik geloof dat er veel te verbeteren valt in de wereld en denk dat één van de meest zinvolle aangrijppunten het voedselproductiesysteem is. Ik denk graag na over fundamentele voedselvraagstukken maar ga minstens zo graag in gesprek over toepasbare oplossingen. Wat maakt landbouw eigenlijk duurzaam? Tijdens de academie van 2019 leerde ik over allerlei aspecten van voedsel, maar de belangrijkste les was nog wel dat we samen sterker staan! Ik vind het dan ook extra leuk dat ik mij binnen het bestuur mag richten op de gedreven regio’s die SFYN rijk is

SFYN Nederland

Oscar Ibsen

SFYN Nederland Bestuur: Algemeen Bestuurslid Portefeuille Strategie

Graduate Intern bij Meatable
De waardering voor koken en uren tafelen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Tijdens de vele vakanties naar mijn Franse familie leerde mijn grootmoeder mij alles over mooie lokale producten op de markt.
Het was ook niet helemaal onverwachts dat ik, na mijn bachelor, aan een Parijse koksschool ben gaan studeren. Een jaar later nam ik deel aan De Nationale DenkTank waar wij ons bezighielden met de transitie naar een Circulaire Economie. Ik richtte mij op het Nederlandse voedselsysteem. De inefficiëntie, complexiteit, en vele verschillende belangen binnen dit systeem hebben mij geprikkeld om hiermee aan de slag te gaan.
Voor mijn thesis (MSc Biomedical Engineering, TU Delft) doe ik onderzoek bij Meatable; een startup die kweekvlees van de grond probeert te krijgen. Waar ik bij Meatable op microniveau bezig ben met het verbeteren van ons voedselsysteem, probeer ik dit bij SFYN op macroniveau. Als landelijk bestuurslid houd ik mij vooral bezig met de strategie van onze organisatie.

SFYN Nederland

Merijn Koops

Productielid / Founder van The Work Embassy / Ambassador bij Thirty030

Vanuit kinds af aan de liefde voor eten meegekregen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit een betere nasi goreng gegeten dan die van mijn moeder! Na het atheneum heb ik de koksopleiding van de Hotelschool Ter Duinen in België gedaan. Hierna heb ik Hotel Management gestudeerd en onder andere gewoond en gewerkt in London, Bonaire en Colombia. Nu woon ik weer in het prachtige Nederland. En ben ik The Work Embassy begonnen, een international hospitality talent agency.  Wij helpen restaurants, hotels & cafés met het vinden van talent binnen heel Europa. Bij SFYN Utrecht zet ik mij met veel liefde in voor Good, Clean & Fair food.

SFYN Utrecht

Joyce Schloesser

Projectleider Nutrition & Health NIZO Food research

Met mijn bijdrage aan SFYN Utrecht kan ik verschillende passies combineren, waarvan voeding er een is, maar ook het werken in teamverband en het enthousiasme van andere leden zijn voor mij belangrijk.

SFYN Utrecht

Tristan Groot

Bestuurslid SFYN Den Haag

Het goede voorbeeld van de Franse keuken thuis heeft bij mij zonder twijfel de interesse gewekt voor voedsel en koken, maar het gevoel van rechtvaardigheid zit denk ik in mijn DNA. In mijn tienerjaren ben ik me meer in voedsel en het systeem gaan verdiepen. Dit zorgde toen al voor bewuste keuzes in mijn eigen voedselpatroon en leefstijl, en een drang om de processen te begrijpen die onze wereld doen draaien.

Rond 2010 kwam ik in contact met SFYN en hun acties rondom het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid van de EU en ben me gelijk gaan inzetten voor onze missie, o.a. bij het Food Film Festival (2011-2014 in Amsterdam) en door SFYN Den Haag te helpen opzetten. Want deze missie lag helemaal in lijn met mijn gedachten en waarden. En de aanpak van SFYN is fantastisch! Lezingen, festivals, guerilla acties, discosoep, diners, contact met de politiek, etc. Alles om mensen bewuster te laten worden van de noodzaak om het huidige voedselsysteem meer Good, Clean & Fair te maken!

SFYN Den Haag

Anne Luz Pijnenburg

Voorzitter SFYN Amsterdam & Community Builder bij De Krekerij

In mijn zeven jaar lidmaatschap heb ik verschillende rollen vervuld waarvan een van de meest leuke was; projectleider zijn van het evenement World Disco Soup Day ’17 en ’18! En nu, heel leuk, komt dan het moment dat ik mezelf voorzitter van SFYN Amsterdam mag noemen! 

Ik ben afgestudeerd geograaf en ben gespecialiseerd in stedelijke en voedselvraagstukken. De impact van urbanisatie en onze consumptiepatronen op het milieu zijn thema’s waarin ik me al jaren graag in verdiep. Dan komt daar nog tien jaar horeca bovenop, met mijn neus boven de lekkerste gerechten maar ook met mijn neus in de prullenbakken waar zoveel voedsel verspild werd.. zodoende kom je uit op deze passie om echt iets te doen met eten, gastvrijheid en duurzaamheid!

 

Beste SFYN Moment
Het is voor mij super belangrijk om mensen in het netwerk en daarbuiten op een positieve manier te laten zien wat we allemaal kunnen doen om ons voedselsysteem duurzamer te maken. Daarom ben ik super trots op onze laatste World Disco Soup Day, waar we met workshops tips en tricks gaven over hoe we thuis ons voedselverspilling kunnen verminderen! En dat allemaal terwijl we ook dansten op disco deuntjes en we samen mochten werken met alle andere food waste fighters die actief zijn in Amsterdam!

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Een geroosterd broodje met kaas en appelstroop

SFYN Amsterdam

Marco van Zelst

Secretaris SFYN Amsterdam

Ik werk als productiemedewerker bij een indoor farm in Amsterdam, die o.a. sla, tomaten en verschillende kruiden kweekt. Ik heb biologie gestudeerd en ergens tijdens deze studie is mijn passie voor voedsel (en het systeem) ontstaan. Met name hoe ons eten groeit en waar het vandaan komt vind ik zeer interessesant. En uiteraard ook wat voor lekkers je dan met de producten kan maken.

 

Waarom heb je je aangesloten bij SFYN?
Ik heb mij aangesloten bij SFYN Amsterdam omdat ik een actieve bijdrage wil leveren aan het veranderen van ons huidige voedselsysteem. En om via de SFYN nieuwe contacten, inspiratie, ideeën en vrienden op te doen.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
‘Fried Spaghetti’. Dat is als je gekookte spaghetti opbakt in lekker veel boter totdat het een beetje krokant wordt.

SFYN Amsterdam

Anne Groen

Communicatie SFYN Amsterdam & Consultant Regulatory Affairs Food

Met een achtergrond aan de kunstacademie en in voeding adviseer ik momenteel ondernemers in de voedingssector. Bij vraagstukken over interpretatie van levensmiddelenwetgeving en voedselveiligheid. Ik probeer zo misleiding op voedselverpakkingen te voorkomen en voedsel veilig te houden, en help hierbij zowel startups als grotere voedingsbedrijven. Ik klim graag in de pen en ben verzot op spontane reizen, couchsurfing en -hosting en ecodorpen.

 

Mijn bijdrage aan SFYN
Startend als vrijwilliger ondersteunend bij de communicatie in seizoen 2018, maak ik nu deel uit van het bestuur van SFYN Amsterdam en neem ik de communicatie voor mijn rekening. Ik krijg altijd energie van de creatieve ideeën en de sfeer tijdens vergaderingen.

 

Tofste SFYN moment
De regiodag op de bioboerderij in Oost Groningen van de ouders van SFYN Groningen lid Marije! Tussen diezelfde dag geboren kalfjes was het een bijzondere locatie voor een eerste keer kennismaken met andere SFYN regio’s en het landelijk SFYN bestuur.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Zelfgebakken 100% desembrood van meel van Weesper wieken met een scherpe picual olijfolie of voor een boottocht met verse visvangst op de Wadden. Ahoy!

SFYN Amsterdam

Isabelle Spierings

Communicatie SFYN Amsterdam

Zodra ik als kind kon lopen, stond ik thuis met mijn neus in de keukenkastjes. Op mijn dertiende begon ik met mijn eerste horecabaantje en tijdens mijn pubertijd stond ik bijna iedere avond in de keuken om voor het hele gezin te koken. Mijn liefde voor eten en ik gaan dus al ver terug! Hing ik niet boven de pannen, dan vond je me vaak in de boekenkast. Mijn talenknobbel en persoonlijke interesse in tekst en beeld brachten mij dan ook tot de opleiding communicatie. Hierna volgde ik de deeltijdopleiding Food Journalistiek waarin ik de gouden combinatie van communicatie binnen de voedingsindustrie vond.

 

Waarom heb je je aangesloten bij SFYN?
Op een van deze lesavonden vertelde een van de gastdocenten over SFYN. Ik was erg onder de indruk van dit mooie collectief dat zich zo enthousiast inzet voor verbeteringen in de voedingsindustrie. Ik ben dan ook vereerd om me vanaf maart 2019 aan te mogen sluiten bij SFYN Amsterdam om te helpen met de communicatie en social media!

 

Je kunt mij wakker maken voor..
Dim Sum! Het liefst zou ik slapen op een bedje van dumplings.

SFYN Amsterdam

Bogdan Dehelean

Treasurer SFYN Amsterdam

I am a project manager at Eurofins MITOX, where I coordinate environmental studies with agrochemical products for regulatory purposes.
People call me infectiously positive because I tend to find an opportunity and teaching in every situation. I am a gourmand foody who likes to cook, travel, read, learn and explore life from all the angles.

 

Why did you join SFYN?
In SFYN Amsterdam I found the values and the type of projects I care about. I joined the team and the board to expand my network, help shaping our future and have fun while doing it.

 

You can wake me up for..
You can wake me up at any time for a field trip in the nature.

SFYN Amsterdam

Jara Snippe

Projectleider SFYN Amsterdam

Waarom ben je bij SFYN gegaan?

Sinds september dit jaar zit ik bij het gezellige bestuur van SFYN Amsterdam. Twee jaar terug woonde ik in Schotland. Daar heb ik gewerkt bij FoodSharing Edinburgh, een organisatie dat zich inzet tegen voedselverspilling. Als onderzoeker keek ik zowel naar de oorzaken van voedselverspilling als naar oplossingen om voedselverspilling bij lokale ondernemers tegen te gaan. Ook deed ik mee met collecties. Bij lokale ondernemingen haalde ik einde dag voedsel op dat anders weggegooid zou worden. Vaak helaas te veel om in mijn eentje te dragen (Denk aan 30kg brood, belegde broodjes, croissants). Deze interesse in duurzaamheid en voedselproductie heb ik in Nederland voortgezet en daarom heb ik mij aangesloten bij SFYN als projectleider.

Mijn rol binnen SFYN Amsterdam

Ik vind het leuk om evenementen of workshops te organiseren en zo mensen te informeren en te activeren bezig te zijn met een eerlijker en gezonder voedselsysteem. Ik kijk er naar uit om samen met iedereen het World Disco Soup day 2020 in Amsterdam te organiseren. Wie weet zien we elkaar daar of bij een ander evenement!

Je kunt mij wakker maken voor…

Je kan mij wakker maken voor een groot stuk eigen gemaakte appeltaart, warm uit de oven!

SFYN Amsterdam

Elisabeth Tschogl

Bestuurslid SFYN Amsterdam

Voedsel zelf maken, eigen groenten en fruit verbouwen, lokale structuren, met de seizoenen eten, de waarde van de producten in eer houden: zo ben ik op onze kleinschalige familieboerderij in Oostenrijk opgegroeid. Nu ik in de stad woon, zoek ik steeds naar manieren om daar zo dicht mogelijk bij te komen.

 

Waarom ben je bij SFYN gegaan?
SFYN biedt mij inspiratie, de ruimte om kennis te delen en nieuwe vrienden, waarmee ik oneindig over eten kan praten en vol genot kan tafelen.

 

Wat is je rol binnen SFYN?
Ik ben bestuurslid van SFYN Amsterdam, zorg er voor structuur en zet mooie workshops neer.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Als je me echt ooit ’s nachts wakker wilt maken, doe dat dan voor een stevig, kruidig, vers en zelfgebakken speltbrood met een klein beetje boter en chili erop!

SFYN Amsterdam

Marrit Kuyng Ok Schakel

Vice-voorzitter SFYN Amsterdam

Na bijna drie jaar voorzitter van SFYN Amsterdam geweest te zijn, geef ik het stokje over aan topper Anne Luz. Ik hou mij nu bezig met intern beleid en de organisatiestructuur van onze regio. Daarnaast draai ik graag een aantal prjoecten, waaronder een samenwerking met de HvA met een interactieve stelling.  

SFYN Amsterdam is inmiddels niet meer weg te denken uit het voedsellandschap in Amsterdam en omstreken. Dat is te danken aan oa. mijn voorganger Ingrid van het Rijt, maar ook aan alle bestuursleden die zich in de vorige jaren hebben ingezet. We zijn nu heel goed in het verbinden, door samen te werken met veel verschillende partijen, daar ben ik super trots op!

 

Waarom ben je bij SFYN gegaan?
Enerzijds om ervoor te zorgen dat het een representatieve groep zou worden. Er zaten geen “boeren” in het bestuur van SFYN en ik vindt het belangrijk dat je een dialoog kunt voeren met verschillende betrokkenen in de voedselketen. In plaats van het hebben over boeren, is het zo belangrijk om het gesprek aan gaan met telers, boeren, etc. 

Anderzijds wilde ik verandering aanjagen door gebruiken van een non-violent resistance techniek. Het voorbeeld is Zuid-Korea, omdat ze daar door de straten van Seoul hebben gelopen, gedanst, gezongen met miljoenen mensen op een vredelievende manier. Echter hebben ze daarmee hun corrupte president kunnen afzetten. Ik hoop ik dat jonge mensen geïnspireerd raken om in actie te komen.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Kimchi Jiggae (dat is een Koreaanse stew).

SFYN Amsterdam

Katie Daniels

Alumna SFYN Amsterdam

Vanaf oktober 2018 zat ik in het bestuur van SFYN Amsterdam waarbij ik de rol van secretaris vervulde. Dat was een eervolle taak, aangezien deze nieuwkomer destijds nog maar net de voedselsector was binnengestapt.

Op dit moment volg ik de minor ‘Global food security’ waar ik nadenk over het voedselvraagstuk vanuit een economisch, politiek en sociaal oogpunt. Tijdens mijn bachelor Culturele Antropologie heb ik onder anderen geleerd situaties vanuit de belevingswereld van anderen te begrijpen. Met deze skills en kennis zou ik graag de voedselindustrie een beetje (boel) beter willen maken. In mijn vrije tijd zing en dans ik bij musicalvereniging Unidos en daag ik mezelf uit tijdens bootcamp en zwemtrainingen. Voor de kost werk ik bij het Kweekcafé in Haarlem. Een gezellig en inspirerend café waar veel aandacht is voor seizoensgebonden producten en duurzaamheid in het algemeen.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Tot slot, kan ik optimaal genieten van de kleine dingen in het leven. Bomen in mooie herfstkleuren, fietsen met de wind mee, de geur van vers brood en koffie, of een stukje zelfgemaakte appeltaart. Heerlijk!

Alumna SFYN Amsterdam

Jascha Goudt

Alumnus SFYN Amsterdam

Toen ik studeerde aan de Hogere Hotelschool van Maastricht leerde ik Slow Food kennen, ik werd meteen enthousiast van alles wat er werd neergezet en waar ze voor stonden. Tijdens mijn tijd als bedrijfsleider bij restaurant Merkelbach kwam ik er achter hoe groot de beweging daadwerkelijk is. En hoe belangrijk de rol van de horeca hierin is. Gasten een beleving geven in een restaurant en ze bewuster laten worden van wat ze eten door kennis te delen, is iets waar ik heel enthousiast van wordt.

 

Beste SFYN moment
Op 5 mei 2018 werden er weer door de hele stad Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, dit jaar was ‘De Lieve Stad’ het thema. Namens SFYN besloten wij een vrijheidsmaaltijd te organiseren waar wij jonge nieuwkomers en jonge Amsterdammers samen zouden laten komen. ‘s Middags werd er door door middel van workshops gekookt met producten die anders zouden worden weggegooid. Daarna gingen wij met z’n allen aan tafel om van alles te genieten wat we ‘s middags hadden gekookt. Eten verbindt!!

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Kaas kaas en nog eens kaas! 

SFYN Amsterdam

Jori Langwerden

Alumnus SFYN Amsterdam

Ik ben projectleider plantaardig agroketens bij SMK (Stichting Milieukeur), een bedrijf dat verschillende duurzame keurmerken beheert. Daar hou ik me bezig met verduurzamen van de landbouw in Nederland.

 

Beste SFYN moment
Mijn leukste SFYN momenten zijn wanneer bij een workshop of evenement iedereen samen aan het koken is, daar merk je echt dat voedsel verbindt.

 

Je kunt mij wakker maken voor…
Eigenlijk voor ieder origineel gerecht wat met goede ingrediënten en aandacht bereid is!.

SFYN Amsterdam

Om onze website veilig en soepel te laten draaien plaatsen wij cookies. Lees ons privacybeleid of ga er direct mee akkoord. Privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten