Wat is de Academie?

image

YFM Academie

Eten lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar wanneer je je in het onderwerp verdiept, blijkt het ingewikkelder te liggen. Eten en het produceren van eten raakt aan vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de toename van obesitas en het verdwijnen van biodiversiteit.

De YFM Academie wil met een interactief lesprogramma de kennis vergroten over mogelijkheden om het voedselsysteem te verduurzamen, zodat deelnemers hier op hun eigen manier invulling aan kunnen geven.

De YFM Academie heeft ook een eigen website. Kijk op http://yfmacademie.nl/ en lees meer over de academici en de themadagen.

Programma

Het intensieve programma van de YFM Academie duurt een half jaar en bestaat uit een introductieweekend, zeven themadagen en een studiereis. Tijdens de themadagen krijgen de deelnemers masterclasses van boeren, vissers, chefs, activisten, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers. Naast de masterclasses dragen de deelnemers praktisch bij aan het oplossen van problemen in de voedselsector door het werken aan cases voor organisaties en bedrijven. 

Kennis

De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om met elkaar in dialoog te gaan en daarnaast meer inzicht te krijgen in de uitdagingen binnen en buiten hun eigen sector. Daarnaast biedt YFM Academie deelnemers de mogelijkheid  hun netwerk uit te breiden. Tijdens de academie komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. Onze academici streven allemaal een ander voedsellandschap na en denken verschillend over de oplossingsrichting. De YFM wil de onderlinge discussies, samenwerkingen en initiatieven die hieruit ontstaan ondersteunen.

Kosten

Aan de YFM Academie is voor individuele deelnemers een eigen bijdrage van €250 verbonden. Deelnemers die namens een bedrijf deelnemen betalen een eigen bijdrage van €750.

 

Voor aanmelding klik hier.

 

Editie 2011

14-09-2011

Editie 2014

21-09-2014

Aanmelden

03-09-2012
Inschrijving YFM Academie 2015 geopend

Inschrijving YFM Academie 2015 geopend

19-10-2014

Goed nieuws! De inschrijving voor de YFM Academie 2015 is geopend. Afgelopen jaar leerden onder andere een visser, een chef-kok, een verhalenverteller, een beleidsmaker en een student meer over eten en over elkaar. Wil jij dat ook? Dit is jouw kans!

Terug naar de akkerbouw

Terug naar de akkerbouw

16-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Pieter, generatie 2014, heeft er een fijne ervaring aan overgehouden.

Voedselwaakhond

Voedselwaakhond

09-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Hilde, generatie 2012, heeft nog steeds veel aan de academie, aan het netwerk en de inzichten.

Instock en voedselverspilling

Instock en voedselverspilling

02-10-2014

Nu de inschrijving voor de Academie van 2015 is geopend, is het leuk om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen. Selma, generatie 2013, heeft nog steeds veel aan de academie, aan het netwerk en de inzichten.

ABC Meeting

ABC Meeting

30-09-2014

De Agricultural Biodiversity Community (ABC) komt langs bij de YFM, en gaat met ons mee op FoodSafari. We bespreken de biodiversiteit aan de hand van het Nederlandse Agrolandschap.