Wat is de Academie?

image

YFM Academie

Voor de meeste mensen in de Westerse wereld is er bijna niets normaler dan eten. Maar wie zich in het onderwerp verdiept, komt er al snel achter dat er bijna geen onderwerp ingewikkelder is. De productie en consumptie van voedsel heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de toename van obesitas en het verdwijnen van biodiversiteit: vraagstukken waarvoor geen eenvoudige oplossingen bestaan. De YFM Academie wil met een interactief lesprogramma de kennis vergroten over mogelijkheden om het voedselsysteem te verduurzamen met het doel dat deelnemers hier op eigen wijze betekenis aan kunnen geven.

De YFM Academie heeft ook een eigen website. Kijk op http://yfmacademie.nl/, en lees over de academici en de themadagen.

Programma

Het intensieve programma van de YFM Academie duurt een half jaar en bestaat uit een introductieweekend, zeven themadagen en een studiereis. Tijdens de themadagen krijgen de deelnemers masterclasses van boeren, vissers, chefs, activisten, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers. Naast de masterclasses dragen de deelnemers praktisch bij aan het oplossen van problemen in de voedselsector door het werken aan cases voor geselecteerde organisaties en bedrijven. 

Kennis

De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om inzicht te verwerven in de problemen en mogelijkheden binnen en buiten hun eigen sector, hun netwerk uit te breiden en vooral met elkaar in dialoog te gaan. Tijdens de academie komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. Onze academici streven allemaal een ander voedsellandschap na en denken verschillend over de oplossingsrichting. Juist de onderlinge discussies, samenwerkingen en initiatieven die hieruit ontstaan, wil de YFM faciliteren. 

Kosten

Aan de YFM Academie is een eigen bijdrage van €250 verbonden. 

Voor aanmelding klik hier.

 

Cases

14-04-2012

Editie 2011

14-09-2011

Editie 2013

07-11-2013
Joszi Smeets nieuwe directeur

Joszi Smeets nieuwe directeur

02-09-2014

Joszi Smeets is per 1 oktober 2014 de nieuwe directeur van de Youth Food Movement Nederland! Joszi volgt daarmee Joris Lohman op, die de afgelopen twee en een half jaar de YFM aanvoerde.

Damn Food Waste on Tour Zwolle!

Damn Food Waste on Tour Zwolle!

19-08-2014

Op zaterdag 20 september barst het antivoedselverspillingsfeest los in Zwolle! Op het Grote Kerkplein, in het hartje van de stad, zal Damn Food Waste weer een gratis lunch aanbieden aan iedereen die langskomt. YFM Zwolle is er ook bij!

Afsluiting van de YFMA 2014

Afsluiting van de YFMA 2014

16-07-2014

Op een regenachtige zaterdag komen de YFM academici van 2014 voor het laatst bij elkaar. Vanuit onder andere Urk, Groningen, Rotterdam en ook de Eemlandhoeve in Bunschoten, leggen zij nog eenmaal de lange reis af naar een YFM academiedag.

DFW door Groningse ogen

DFW door Groningse ogen

07-07-2014

Damn Food Waste Groningen was niet hetzelfde geweest als YFM Groningen zich niet op het evenement had gestort. Maar wat er precies allemaal gebeurde, wordt pas duidelijk als Groninger Wilbert van de Kamp het opschrijft: voorbereiding en uitkomsten!

Vacature: Communicatiestagiair

Vacature: Communicatiestagiair

03-07-2014

De YFM is op zoek naar een enthousiaste stagiair voor de communicatie. Ben of ken jij iemand die zich bezig wil houden met de online communicatie van onze beweging? Lees verder, en reageer!