Wat is de Academie?

image

YFM Academie

Eten lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar wanneer je je in het onderwerp verdiept, blijkt het ingewikkelder te liggen. Eten en het produceren van eten raakt aan vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de toename van obesitas en het verdwijnen van biodiversiteit.

De YFM Academie wil met een interactief lesprogramma de kennis vergroten over mogelijkheden om het voedselsysteem te verduurzamen, zodat deelnemers hier op hun eigen manier invulling aan kunnen geven.

De YFM Academie heeft ook een eigen website. Kijk op http://yfmacademie.nl/ en lees meer over de academici en de themadagen.

Programma

Het intensieve programma van de YFM Academie duurt een half jaar en bestaat uit een introductieweekend, zeven themadagen en een studiereis. Tijdens de themadagen krijgen de deelnemers masterclasses van boeren, vissers, chefs, activisten, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers. Naast de masterclasses dragen de deelnemers praktisch bij aan het oplossen van problemen in de voedselsector door het werken aan cases voor organisaties en bedrijven. 

Kennis

De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om met elkaar in dialoog te gaan en daarnaast meer inzicht te krijgen in de uitdagingen binnen en buiten hun eigen sector. Daarnaast biedt YFM Academie deelnemers de mogelijkheid  hun netwerk uit te breiden. Tijdens de academie komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. Onze academici streven allemaal een ander voedsellandschap na en denken verschillend over de oplossingsrichting. De YFM wil de onderlinge discussies, samenwerkingen en initiatieven die hieruit ontstaan ondersteunen.

Kosten

Aan de YFM Academie is voor individuele deelnemers een eigen bijdrage van €250 verbonden. Deelnemers die namens een bedrijf deelnemen betalen een eigen bijdrage van €750.

Helaas is de aanmelding voor de YFM Academie 2015 gesloten. In 2016 wordt ook weer een Academie georganiseerd, dus houd onze website in de gaten. 

Aanmelden

03-09-2012

Editie 2011

14-09-2011

Editie 2012

18-09-2011
Liefde voor goed en echt eten

Liefde voor goed en echt eten

18-12-2014

De YFM Academie 2015 gaat in het nieuwe jaar van start, een goed moment om te kijken wat oud-academici nu eigenlijk uit een jaar Academie halen! Bij Maartje, generatie 2011, is de liefde voor goed en echt eten aangewakkerd.

Extra motivatie om met voedsel te werken

Extra motivatie om met voedsel te werken

10-12-2014

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Academie van 2015, des te leuker om terug te blikken wat oud-academici doen met de kennis uit de YFMA! Voor Lukas, uit jaar 2012, heeft het extra motivatie opgeleverd om met voedsel te willen werken!

Denktank De Nieuwe Tomaat

Denktank De Nieuwe Tomaat

09-12-2014

We hebben samen met LEI Wageningen UR en Nederlandse glastuinders de hersenen gekraakt tijdens De Nieuwe Tomaat denktank! Nieuw denken over het concept, businessmodel en marketing voor de Nederlandse tomaat. Lees hier meer!

ABC Meeting Roundup

ABC Meeting Roundup

08-12-2014

Tijdens de Agricultural Biodiversity Community (ABC) is aan de hand van het Nederlandse Agrolandschap de biodiversiteit besproken. Lees hier de mooie roundup van de FoodSafari die YFM organiseerde!

Genieten van ondernemen

Genieten van ondernemen

27-11-2014

De inschrijvingsperiode voor de Academie van 2015 is geëindigd, tijd om te kijken wat oud-academici er nu eigenlijk uithalen! Bij Eline, generatie 2014, heeft het vooral meer zin aangewakkerd om nóg meer te leren.

Krabbenvisser met passie

Krabbenvisser met passie

20-11-2014

De inschrijving voor de Academie van 2015 is gesloten. Maar wat doen oud-academici eigenlijk met de kennis die ze in een jaar hebben opgedaan? En wat voor werk doen ze nu? We gaan in gesprek met Hendrik, de eerste visser die in onze Academie zat.

De Ganse Dag

De Ganse Dag

18-11-2014

Afgelopen weekend dook YFM weer de voedselketen in, en dit keer van Schiphol tot bitterballen, om de vlucht van de gans te bekijken. Misschien is het tijd om de gans op ons boodschappenlijstje te zetten! Lees hier het verslag.

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

YFM bestuur zoekt nieuwe secretaris

04-11-2014

Wij zoeken een nieuwe secretaris voor het YFM bestuur. Heb jij passie voor voedsel, houdt ervan om op strategisch niveau mee te denken over de toekomst van de YFM en hebt oog voor structuur en accuratesse? Lees dan de vacature en stuur ons een mail.