Wat is de Academie?

image

YFM Academie

Voor de meeste mensen in de Westerse wereld is er bijna niets normaler dan eten. Maar wie zich in het onderwerp verdiept, komt er al snel achter dat er bijna geen onderwerp ingewikkelder is. De productie en consumptie van voedsel heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de toename van obesitas en het verdwijnen van biodiversiteit: vraagstukken waarvoor geen eenvoudige oplossingen bestaan. De YFM Academie wil met een interactief lesprogramma de kennis vergroten over mogelijkheden om het voedselsysteem te verduurzamen met het doel dat deelnemers hier op eigen wijze betekenis aan kunnen geven.

De YFM Academie heeft ook een eigen website. Kijk op http://yfmacademie.nl/, en lees over de academici en de themadagen.

Programma

Het intensieve programma van de YFM Academie duurt een half jaar en bestaat uit een introductieweekend, zeven themadagen en een studiereis. Tijdens de themadagen krijgen de deelnemers masterclasses van boeren, vissers, chefs, activisten, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers. Naast de masterclasses dragen de deelnemers praktisch bij aan het oplossen van problemen in de voedselsector door het werken aan cases voor geselecteerde organisaties en bedrijven. 

Kennis

De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om inzicht te verwerven in de problemen en mogelijkheden binnen en buiten hun eigen sector, hun netwerk uit te breiden en vooral met elkaar in dialoog te gaan. Tijdens de academie komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. Onze academici streven allemaal een ander voedsellandschap na en denken verschillend over de oplossingsrichting. Juist de onderlinge discussies, samenwerkingen en initiatieven die hieruit ontstaan, wil de YFM faciliteren. 

Kosten

Aan de YFM Academie is een eigen bijdrage van €250 verbonden. 

Voor aanmelding klik hier.

 

Editie 2013

07-11-2013

Aanmelden

03-09-2012

Editie 2010

13-09-2011
Gleanen voor DFW Zwolle

Gleanen voor DFW Zwolle

18-09-2014

Komende zaterdag vindt Damn Food Waste Zwolle plaats, waarbij ruim 1000 gratis lunches worden uitgedeeld. Waar haalt Damn Food Waste al het eten vandaan voor de gratis lunch? Een klein verslag van een gleandag bij Zeewolde.

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag

12-09-2014

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan een duurzaam voedselsysteem. Om alvast in de stemming te komen, trappen vier regionale YFM’s af op verschillende plekken in Nederland!

Voedselverspilling?

Voedselverspilling?

10-09-2014

Wat weet jij van voedselverspilling? Damn Food Waste Zwolle komt eraan, en daarom zetten we graag nog een keer de feiten voor je op een rij. Bekijk het filmpje hier!

Joszi Smeets nieuwe directeur

Joszi Smeets nieuwe directeur

02-09-2014

Joszi Smeets is per 1 oktober 2014 de nieuwe directeur van de Youth Food Movement Nederland! Joszi volgt daarmee Joris Lohman op, die de afgelopen twee en een half jaar de YFM aanvoerde.

Damn Food Waste on Tour Zwolle!

Damn Food Waste on Tour Zwolle!

19-08-2014

Op zaterdag 20 september barst het antivoedselverspillingsfeest los in Zwolle! Op het Grote Kerkplein, in het hartje van de stad, zal Damn Food Waste weer een gratis lunch aanbieden aan iedereen die langskomt. YFM Zwolle is er ook bij!