Wat is de Academie?

image

YFM Academie

Voor de meeste mensen in de Westerse wereld is er bijna niets normaler dan eten. Maar wie zich in het onderwerp verdiept, komt er al snel achter dat er bijna geen onderwerp ingewikkelder is. De productie en consumptie van voedsel heeft raakvlakken met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de toename van obesitas en het verdwijnen van biodiversiteit: vraagstukken waarvoor geen eenvoudige oplossingen bestaan. De YFM Academie wil met een interactief lesprogramma de kennis vergroten over mogelijkheden om het voedselsysteem te verduurzamen met het doel dat deelnemers hier op eigen wijze betekenis aan kunnen geven.

De YFM Academie heeft ook een eigen website. Kijk op http://yfmacademie.nl/, en lees over de academici en de themadagen.

Programma

Het intensieve programma van de YFM Academie duurt een half jaar en bestaat uit een introductieweekend, zeven themadagen en een studiereis. Tijdens de themadagen krijgen de deelnemers masterclasses van boeren, vissers, chefs, activisten, journalisten, wetenschappers en beleidsmakers. Naast de masterclasses dragen de deelnemers praktisch bij aan het oplossen van problemen in de voedselsector door het werken aan cases voor geselecteerde organisaties en bedrijven. 

Kennis

De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om inzicht te verwerven in de problemen en mogelijkheden binnen en buiten hun eigen sector, hun netwerk uit te breiden en vooral met elkaar in dialoog te gaan. Tijdens de academie komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. Onze academici streven allemaal een ander voedsellandschap na en denken verschillend over de oplossingsrichting. Juist de onderlinge discussies, samenwerkingen en initiatieven die hieruit ontstaan, wil de YFM faciliteren. 

Kosten

Aan de YFM Academie is een eigen bijdrage van €250 verbonden. 

Voor aanmelding klik hier.

 

Aanmelden

03-09-2012

Editie 2012

18-09-2011

Editie 2010

13-09-2011
Good Food Lab op het MLA

Good Food Lab op het MLA

16-04-2014

De leerlingen van het Montessori Lyceum te Amsterdam hebben zich flink bewezen! Wat een te gekke, bizarre, toffe campagnes zijn er bedacht en uitgevoerd! Met veel enthousiasme en energie zijn de scholieren te werk gegaan afgelopen week.

It's the Youth

It's the Youth

10-04-2014

Op woensdag 23 april vindt er een heel speciale It's the Food, my Friend! plaats. Een avond in het teken van jongeren, waarin het woord aan de YFM is. Met onder andere Joris Lohman, John Hilhorst en Sharon Dijksma.

In Memoriam: Niek van den Broek

In Memoriam: Niek van den Broek

08-04-2014

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotselinge en onverwachte overlijden van Niek van den Broek.

The Food Chain Project

The Food Chain Project

04-04-2014

Weten wat je in een jaar allemaal naar binnen werkt? Een vol jaar lang hield Itamar Gilboa (1973) zijn dagelijkse consumptie nauwkeurig bij. Nu werkt hij dat uit in een installatie, waarvan de opbrengst de YFM ten goede zal komen.

Vacature: Penningmeester

Vacature: Penningmeester

04-04-2014

De Youth Food Movement zoekt een penningmeester (m/v) per 1 mei. Ben of ken jij iemand die zich bezig wil houden met het financiële beleid voor onze beweging? Lees dan hieronder de vacature en stuur ons je brief en CV!