Filter op
Terug naar overzicht

Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015

Naresh en Wilbert gingen op zoek naar iets leuks om met Kerst te doen. Maar eigenlijk is alles al gedaan. Daarom besloten ze de twee rotste dingen van Kerst samen te pakken, en daarmee de laatste trend van 2015 te zetten: een gourmet-ontbijt.

Ontbijten en gourmetten zijn de twee ergste dingen die je met Kerst kunnen overkomen. Bij het ontbijt hak je brak een kerststol naar binnen, om over gourmetten nog maar niet te spreken. Het eindeloze wachten tot iets klaar is en de strijkboutgeur zijn niet onze favoriete dingen. Maar wat nou als je die twee dingen combineert?

Een gourmetstel van Marktplaats
Dat proberen we. Om half 9 ontmoeten we elkaar in pyjama. Nadat de stoppen er vier keer uit zijn gevlogen bij het aanzetten van het op Markplaats opgescharrelde 10-euro-gourmetstel, vinden we een plekje waar het gourmetstel stabiel blijft draaien: in de keuken, pal naast het gasfornuis. We steken twee gezellige kaarsjes aan.

Ondertussen hebben we alles klaargezet: scrambled eggs, pannenkoekmix, een beslag om de wentelteefjes in te wentelen en wat eitjes. We bakken uiteraard alles in heerlijk vette roomboter, want lijnen doen we volgend jaar wel weer.

Mag ik jouw pannetje?”
Enigszins sceptisch beginnen we. Want wat kan hier nou eigenlijk leuk aan worden? Normaal gesproken is ons hoogtepunt het vragen “mag ik jouw pannetje?”, als iemand uitgegeten is. Maar het gourmet-ontbijt blijkt een succes te zijn! De spekpannenkoekjes zijn – waarschijnlijk door de langzame garing – heerlijk. Vergeet ze niet de laatste 5 minuten (van de 20 minuten die het je kost om de pannenkoekje te bakken) onder de plaat te zetten, dan karamelliseert het spek nog een beetje.

En dat geldt ook voor de scrambled eggs. De lage temperatuur van het gourmetstel is bij uitstek geschikt voor een smeuïge portie. Wentelteefjes bak je – drijvend in boter – natuurlijk direct op de plaat.

De voordelen op een rij
Wat ons betreft is dit de laatste trend die we in 2015 gaan meemaken. Hier nog even een opsomming van waarom het handig en leuk is:

  • je kunt het gourmetstel gewoon de hele Kerstperiode op tafel laten staan
  • zelfs met een heel brak hoofd kan je zo je ontbijt niet verpesten
  • het is leuk voor kinderen – zegt Naresh –
  • het is leuk voor volwassenen – zegt Wilbert –
  • het is echt veel lekkerder en leuker dan ’s avonds gourmetten
  • je ontdekt wat de meest stabiele stopcontacten in je huis zijn
  • het is gezellig, zelfs als je geen ochtendmens bent
  • je kunt het ook nog eens supergezond maken, zie hieronder.

Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015

 

Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015
Recept pannenkoekjes voor 4 personen
Ingrediënten:
125 gram bloem
250 ml melk
1 ei
boter
spek of kaas

Bereiding Doe de bloem in een kom, voeg daarna al kloppend het ei en melk toe. Doe boter in de pan en voeg de spek en beslag toe. Draai halverwege de baktijd om en schuif het pannetje de laatste 5 minuten nog even onder de plaat.
variatie: met kaas of spek
ook heel lekker met kaas!

Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015
Recept Scrambled eggs voor 4 personen
Ingrediënten:
4 eieren
scheut room
boter
zout
nootmuskaat

Bereiding Klop de eieren los met een scheutje room, hoe vetter hoe beter. Doe een klein beetje boter in de pan en de eiermix met een snufje zout toevoegen. Uiteraard met een klein schattig pannenlikker goed omroeren. Maak de scrambled egg af met wat nootmuskaat

Recept: Wilbert en Naresh ontdekken de laatste trend van 2015
Recept wentelteefjes voor 4 personen
4 sneetjes witbrood
1 ei
250 ml melk
kaneelpoeder
boter
kaneelsuiker

Bereiding Klop de ei in een grote kom los en voeg de melk en wat kaneelpoeder toe. Doe de sneetjes brood in het mengsel en laat ze 5 minuutjes intrekken. Besmeer het ideale stukje op je gourmetgrill met boter en bak de sneetjes ongeveer 5 minuten aan iedere zijde tot ze lekker bruin zijn. Besprenkel de wentelteefjes lekker met kaneelsuiker.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten