Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #12 Shane Kluivert, Vleesverlangen en Foodfriendly Filters

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Bon apetit!

Soepopzondag_12_KokenmetShane
Kijken: Koken met Shane
Nog maar een maand geleden kwam zijn eerste vlog online en hij is nu al opgepikt door Het Parool. Maar wat wil je ook met zo’n achternaam? Shane Kluivert, de zoon van, laat in ‘Koken met Shane’ zien hoe je een simpele pasta maakt, hij neemt je mee naar de markt en bakt een zalmmoot op de huid. En het mooie is; dit zijn nog eens recepten die je ook thuis gemakkelijk kan maken. 24 kitchen, here he comes! Bekijk aflevering #2 Koken met Shane

Soepopzondag_12_Etenindetoekomst
Lezen: Eten in de Toekomst
Fanatieke foodies zien de eerstvolgende trends wel aankomen via obscure socialmedia accounts maar laat je fantasie de vrije loop en kijk eens 100 jaar vooruit in de toekomst. Guus Thijssen beschrijft in drie blogs verschillende toekomstscenario’s van onze voedselvoorziening en wat en hoe we over 100 jaar misschien wel eten. Van een high tech ontbijtje naar een karige lunch, afgetopt met ‘Samen aan tafel’. Waar gaat dit heen?

 

Soepopzondag_12_Food52_App
Doen: (Not)Recipes App downloaden
Naar eigen zeggen is het ‘The best thing to happen to cooking since recipes’. Je kunt deze app van Food52 downloaden en een wereld vol échte home-made recepten ontdekken. Gebruikers van de app delen hun eigen gerechten met een foto en een ingrediëntenlijst maar vaak zonder echt recept. Zo kom je pareltjes tegen als ‘pickle van de stengels van boerenkool’ en ‘vegan merinques van kikkererwtenvocht’. Je kunt ook je eigen recepten uploaden en “foodfriendly filters” gebruiken zodat jouw gerecht niet eindigt op ‘Hey tof dat je gekookt hebt maar beter maak je geen smerige foto’s’. Ga naar de appstore.

Soepzondag_12_Vleesverlangen
Kijken: Vleesverlangen (documentaire)
Vorig jaar kwam deze documentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) uit. Als ‘vleesjunk’ probeert ze van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Mocht je deze docu gemist hebben dan kan je nog gaan kijken op het Slow Food Film Festival in Deventer! Op 24 april kun je in Filmhuis de Keizer terecht voor een hele dag vol interessante films over voedsel, natuurlijk inclusief samen tafelen. Reserveer een ticket. (YFM leden krijgen natuurlijk ook korting! Yes!)

Soeopopzondag_12_Boerbas
Proeven: Boer Bas
Wil je weten wie Boer Bas is? Kijk dan dit filmpje. Ook is hij oud YFM Academicus! Maar als eerst is hij natuurlijk biologische varkenshouder en op zijn nieuwe website kan je nu ook heel makkelijk zo’n biologisch speklapje bestellen. En hij is de moeilijkste niet: hij geeft je er ook nog recepten bij! Wil je dat wel eens zelf proeven? Bekijk de website van Boer Bas.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@youthfoodmovement.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten