Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #14 Cocktails, Oesters en OCEAN MOOC

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Schep op!

Soepopzondag_14_OCEAN_MOOC
Doen: OCEAN MOOC
Er valt altijd iets nieuws te leren. De ene keer probeer je erachter te komen hoe snapchat nu precies werkt.
Maar vanaf volgende week kan je gratis deelnemen aan een Massive Open Online Course (MOOC) over oceanen. In de aankomende tien weken kan je interessante online colleges volgen over hoe oceanen werken, de relatie tussen mensen en oceanen en hoe we op een duurzame manier om kunnen gaan met al dat water op de planeet. Je kan zelf kiezen of je alleen de colleges bekijkt of dat je ook opdrachten wil maken. Maar bekijk hoe dan ook deze online cursus.

Soepopzondag_14_Chefs_breakfast
Doen: Chefs op breakfast 30 april
Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Chef’s Breakfast. Guus Thijssen nodigt deze keer docent, conceptontwikkelaar en schrijver voor Jamie Magazine! Terri uit. Ze zal vertellen over haar kookstijl, de balans tussen kok en schrijver zijn en haat ervaringen in een door mannen gedomineerde keukenwereld. Reserveer dus snel een plek voor 30 april aan de ontbijttafel. Er zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

Soepopzondag_14_Lucky_peach
Lezen: How food became pop culture
Dat ze hot and happening waren, wisten we al. Chefs staan in elk magazine, ze zijn te gast in talkshows en iedereen wil er eentje worden. Maar er was een tijd, lang, lang geleden dat kokende, getatoeëerde mannen met messen en vacumeermachines nog niet behoorde tot de populaire cultuur. Mario Batali schreef hier een tijd geleden een interessant essay over voor Lucky Peach. Dit weekend kan je er op je gemak doorheen scrollen. Lees ‘How food became pop culture’.













Soepopzondag_14_Livestream_awb
Kijken: Livestream Als Warme Broodjes #4 Foodtopia
Op 14 april vond YFM Talkshow ‘Als Warme Broodjes’ plaats in Pakhuis de Zwijger. Deze editie spraken we over de toekomst van ons voedselsysteem aan de hand van drie toekomstscenario’s met ondernemers zoals de Deense Ane Hoffmeyer met haar zelfvoorzienende boerderij MULD en Lennard Duijvenstijn van landgoed Roggebotstaete. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn tijdens de avond zelf: Je kunt de livestream in zijn geheel terug kijken! Op 17 mei is de volgende editie van ‘Als Warme Broodjes’ en dan gaan we in gesprek over de wereld van cacao. Meld je alvast aan via Pakhuis de Zwijger!

Soepopzondag_14_Oesters_JanenBarbara
Proeven: Oesters van de Jan en Barbara
Het is 2016 en elk respectabel dorp heeft nu toch wel zijn eigen foodmarket. En toch blijft het altijd de vraag wat nu de beste adresjes zijn voor goede producten. Mocht je binnenkort ongelofelijk veel zin krijgen in oesters, ga dan eens naar de Noordermarkt in Amsterdam of de markt op Vredenburgplein in Utrecht. Daar vind je Jan en Barbara die onderdeel zijn van De Goede Vissers. Vissers die onderdeel zijn van De Goede Vissers willen alleen volwassen vissen vangen met zo min mogelijk schade aan de bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren door te kiezen voor vismethodes die misschien iets minder opbrengen maar wel zorgvuldiger omgaan met de zee. Naast oesters verkopen Jan en Barabara ook vis van collega’s, geïmporteerde wilde zalm en haring met het MSC-keurmerk voor duurzame visserij.

Soepopzondag_14_Instagram_colljeffers
Kijken: @colljeffers
Het is lente. Zon, je winterjas uit, rokjesdag, terrasje pakken en tijd voor je eerste cocktails. Yes! Dit kan je natuurlijk aan de professionals over laten in je lokale super slick cocktailbar maar je kan het er ook op wagen om een eigen gemaakte daiquiri op je balkon te serveren. Colleen Jeffers heeft een instagram account vol aantrekkelijk gefotografeerde verfrissende drankjes en ze geeft je gewoon het recept erbij. Bekijk alle cocktailrecepten van Colleen.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@youthfoodmovement.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten