Filter op
Terug naar overzicht

Soep op Zondag #16 Mounir Toub, Kuitbier en America’s test kitchen

Alles over eten, door de YFM in één pan gegooid, gecureerd en gereduceerd tot een stevige pot soep om je bij te warmen. Bon Appetit!

soepopzondag_16_gather
Lezen: Gather Journal
Je hebt culinaire magazines in alle soorten en maten. Bij elke supermarkt ligt er wel een gratis versie met wat simpele receptjes. Maar naast dat de helft van zo’n blad uit advertenties bestaat, wil het oog ook wat. Gather Journal is zo’n prachtig vormgegeven magazine. Als je niet vies bent van een beetje poëzie: “The eighth “Origin” edition of Gather Journal explores the many aspects of natural history…giving rise to everything around us. Including, what we find on our plate..” En als niets je gelukkiger maakt dat perfect gestylde fotografie, dan is Gather Journal iets voor jou. Denk aan recepten als Bloomin’ Anemone Onions of Jurassic Dong Bei Lamb Rack Gather Journal koop je o.a. bij Athenaeum Boekhandel.

soepopzondag_16_gather
Proeven: Klavervier Kuitbier
Het is weer tijd om op het terras te zitten. En niets heerlijker dan mét een koud biertje op een terrasje in de zon. Als je alle i.p.a.’s nu wel geproefd hebt en je iets anders wil dan een pilsje, probeer dan eens Klavervier kuitbier. Koyt-,Kuit-of Kuytbier is een drie-granen bier met voornamelijk gemoute haver gebrouwen. Daarnaast wordt een klein deel gerst en een nog kleiner deel tarwe gebruikt. Een mooi stro-kleurig bier met de natuurlijke troebelheid van bijvoorbeeld een Weizen, maar met een geheel eigen, fruitige geur en smaak. De productiemethode van dit bier wordt bijna niet meer gebruikt. Je komt het nog wel tegen in Nederlandse familienamen zoals ‘Kuitenbrouwer’. Brouwerij de Witte Klavervier uit Zwolle houdt dit bier nog wel in ere. Voor de echte bierliefhebbers is het de moeite waard om een kijkje te nemen op de website.










Soepopzondag_16_america'stestkitchen
Kijken: America’s Test Kitchen
Net buiten Boston (U.S.A.) vindt je deze testkeuken met meer dan 30 fulltime koks en producttesters. In deze keuken meets televisiestudio zijn ze de hele dag bezig om recepten zo veel mogelijk te verfijnen en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Zo testen ze elk recept tussen de 30 en de 70 keer, net zo lang tot alle ingrediënten, technieken, temperaturen en de kooktijd kloppen. Je kunt al hun kookboeken en magazines kopen, maar ze hun video’s en podcasts, waarin ze een recepten-hulplijn beantwoorden, zijn minstens zo tof. Bekijk America’s Test Kitchen.

Soepopzondag_16_podcast
Luisteren: Lex Bohlmeijer in gesprek met Mounir Toub
De Marokkaans-Nederlandse kok Mounir Toub van o.a. Kitchen24 heeft zijn eerste kookboek uitgebracht. Lex Bohlmeijer van de Correspondent interviewt hem niet alleen over zijn boek ‘Mijn Arabische keuken’ maar ook over de keuken van zijn moeder, de islam: het draait allemaal om liefde. Een halfuur goede gesprekken in het huis van Mounir. Luister deze podcast.

Soepopzondag_16_borrel12
Doen: Borrel #12
Dit jaar zit de YFM alweer in elf regio’s! Dat betekend dat je op verschillende plekken door het land YFM-evenementen kan bezoeken. Ben je nieuwsgierig wat YFM Amsterdam allemaal doet? Ga dan eens langs bij hun maandelijkse borrel bij restaurant Instock. Onder het genot van een drankje kom je erachter welke nieuwe evenementen op de planning staan. En heb je zelf nieuwe ideeën; dit is een mooie kans om van gedachten te wisselen met een groep enthousiaste yfm-ers. Meld je aan voor Borrel #12 op 12 mei.

// illustratie door Toos Hartog

Ook in de soep? mail je tip naar soepopzondag@youthfoodmovement.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten