Filter op
Terug naar overzicht

The Making Of GOOD

Waarschijnlijk heb je ‘em al wel gezien: onze poepvette header! In een serie van 6 korte “The Making Of” schrijven de betrokkenen op hoe het voor hen was om de woorden youth, food, movement, good, clean of fair te maken. Deze week: GOOD.

Guus // Eigenaar van de pan
We hebben eerst geprobeerd met een stuk vlees het woord te maken. In een varkenslapje hadden we met een mesje de letters gekerfd. Bij het bakken probeerden we toen de randjes gekarameliseerd te krijgen, zodat die extra bruin werden. Dat lukte steeds net, maar echt mooi werd het niet. We hebben het ook met buikspek geprobeerd, en dan de letters in het vet gekerfd. Ook dat ging wel oké, maar eigenlijk hadden we een te groot stuk vlees nodig dat we nooit op zouden krijgen na het roosteren, en dat is natuurlijk ook niet duurzaam.

Maurits // Filmde
Dit woord nam wat meer in tijd beslag dan de anderen. We probeerden het eerst in vlees te kerven en deze vervolgens aan te bakken, maar dit vertaalde zich niet goed op beeld. Boter was de oplossing voor dit woord. Simpel en doeltreffend, en met 25+ graden zonder airco een ‘leuke’ uitdaging. Het stond het er in 2 takes op! Dit is mijn favoriete scene geworden.

Sanne // Zorgde dat het er mooi uitzag
Samen met Guus hebben we geëxperimenteerd met kerven/snijden/inkrassen en bakken/grillen/koken, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Daarna dachten we nog aan brandmerken en tatoeëren! Maar het werd allemaal een beetje lastig, zonder garantie op succes. De tijd begon te dringen en toen dacht ik, we gaan het op een andere manier doen! Op een manier die sowieso een mooi visueel beeld oplevert. Tijdens het experimenteren en bakken van het vlees zag ik de boter elke keer briljant bubbelen… toen is het idee van smeltende boter-in-reverse geboren. Dus heeft al dat geëxperimenteer toch nog bijgedragen aan het eindresultaat!

Lees ook // The Making Of FOOD
Lees ook // The Making Of CLEAN

Good1

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten