Filter op
Terug naar overzicht

Een voorproefje op Foodtopia

Als je wil kan je 24/7 alle wereldkeukens in kant-en-klaar vorm in de supermarkt kopen of gewoon thuis laten bezorgen. Van over de hele wereld verschepen we de meest exotische luxe producten. Zelfs liefhebbers van lokaal eten wel eens een banaan en drinken graag hun dagelijkse bakkie pleur. Maar hoe ziet ons voedselsysteem er over 100 jaar uit? In het slechtste geval is onze maatschappij volledig ingestort en moet je het doen met wat knollen.

Morgen is het tijd voor alweer de vierde editie van YFM Talkshow ‘Als Warme Broodjes: Foodtopia’.
Drie voedselondernemers zullen aanschuiven om te praten over die toekomst van dat voedselsysteem maar een goed gesprek kan natuurlijk niet zonder een kleine versnapering. Mochten er schaarse tijden aanbreken zal je gelukzalig terugdenken aan die avond in Pakhuis de Zwijger waar je nog echte chocolade truffels at en bijzondere Deense ham gewoon gratis werd uitgedeeld!

Eenvoorproefjeop_Foodtopia_Ham

Op het menu
Een van de ondernemers aan de keukentafel is Ane Rørdam Hoffmeyer en zij neemt een ham van haar eigen varken mee! Op boerderij MULD kookt haar man en voormalig sterrenchef Jens met vrijwel alleen maar eigen producten. Als groot fan van charcuterie heeft Jens zich ook toegelegd op het maken van ham. Ze proberen strikt regionaal te werken, dus dit is je kans om iets unieks te proeven. Van kop tot staart verwerkt van hun eigen varkens!

Voor liefhebbers van zoet zal Hilde Segond von Banchet (YFMer en bakker bij Sweet Sugar Hill Bakery) chocolade truffels meebrengen die geïnspireerd zijn op het ‘collapse scenario’ (lees: Eten in de toekomst – #2 een karige lunch) waarin Europa een soort derde wereld continent is geworden en iedereen het liefst naar China emigreert. In dat scenario zou één zo’n truffel met chocolade, specerijen en room al onbetaalbaar zijn voor de gewone burger. Maar nu kan je ze nog gewoon zelf maken!

Recept voor +/- 30 truffels
160 ml room / 200 gr pure chocolade 70% (in kleine stukken gebroken/gesneden) / 20 gr boter / 75 gr cacao poeder / 25 gr 5kruiden poeder / chilipoeder naar smaak toevoegen

Verwarm de room, doe de chili erbij en zet het vuur uit. Laat dit 30 minuten intrekken. Dan verwarm je de room opnieuw en een laag vuurtje voeg je de chocolade al roerend toe. Doe de boter erbij, meng het tot een glad mengsel en giet dit in een plastic bak. Laat de truffelganache afkoelen en laat het daarna minstens 3 uur opstijven in koelkast. Als laatst schep je met een kleine ijslepel truffels van de ganache die je daarna voorzichtig door een mengsel van cacaopoeder en 5kruidenpoeder rolt. Eet smakelijk!

// Foto: Steven Lilley

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten