Filter op
Terug naar overzicht

Wat De Kas Schaft

Hoe persoonlijk wil je het hebben? Met een brede glimlach en een warme hand van Kevin en Meike klinkt het: “Welkom in de Kas”. Het is er knus, aangenaam broeierig en het ruikt er heerlijk. Allereerst mogen zelf we ons non-alcoholische bubbeltje tappen met een sophisticated tuinboontje onderin het glas. De hint naar wat er deze avond op het bord verschijnt.

Het menu: een tweegangenmenu met koffie en thee toe. Verzekerd zijn van je favoriete biertje of wijntje? Komt goed uit, een drankvergunning is er niet dus neem je het zelf lekker mee. Het voorgerecht was een waar kleurenpalet bestaande uit een salade van vijf verschillende tomaten, peterseliedressing en een gevulde courgettebloem met ricotta. Opvolgend het tweede gerecht met jawel ‘de tuinboon’ in de spotlight. Een heerlijke tuinbonenburger met gebakken courgettes begeleid door gekruide freekeh, een nieuwe (herontdekte) granensoort in het rijtje van de superfoods. Na het eten zijn we verder de kas in meegenomen om te leren over wat er groeit en bloeit.Utrecht_201607_Hoofdgerecht   
Alhoewel De Kas pas het tweede jaar draait oogt dat niet zo. Vele lessen zijn in het afgelopen jaar geleerd. “We hebben letterlijk ervaren wat komkommertijd betekent.” Rijen vol komkommerplanten met komkommers die in de zomer bij warm weer wel 12 centimeter per dag kunnen groeien!”. Meike vertelt ons dat het belangrijk is te kweken naar vraag en het belangrijk is je afzetkanalen goed in kaart te hebben. De komkommers konden ze vorige zomer helaas aan de straatstenen niet kwijt en zijn voor een schijntje verkocht aan de handelaren op de Kanaalstraat. No waste, dat dan weer wel.
Utrecht_201607_Tafel Utrecht_201607_Meike Lockhorst Utrecht_201607_Augurk Utrecht_201607_Artisjok
Over De Kas
Aan de rand van het centrum van Utrecht (achter stadion Galgenwaard) worden in onverwarmde kassen en in de volle grond van de akker verschillende groente en kruiden van het seizoen gekweekt. Er is een winkeltje waar je lokaal gekweekte groenten kunt kopen. Het kan zijn dat je eerder groenten op je bord hebt gehad van De Kas, in en rondom Utrecht zijn er namelijk restaurants en lunchrooms die graag met deze streekproducten werken.

De Kas ademt pure energie en bevlogenheid. De openheid en het enthousiasme waarmee Kevin en Meike je ontvangen maakt het tot een unieke plek. Absoluut de moeite waard om eens naar toe te gaan deze zomer.

De eerstvolgende Wat De Kas Schaft is op vrijdag 8 juli.
Tijd: 19:30u, inloop vanaf 19.00u
Kosten: €24,50 p.p.
Waar? De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, Utrecht
www.eetenkweekplek.nl
Utrecht_201607_Winkeltje
Tekst // Femke Westerneng
Beeld // Femke Westerneng

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten