Filter op
Terug naar overzicht

13 Lessen van ‘Als Warme Broodjes’

Tijdens het Food Filmfestival in Amsterdam organiseerden we “Als Warme Broodjes”, een show over voedselondernemerschap. In dit artikel lees je de belangrijkste lessen van de vier sprekers en kom je meer te weten over de talkshow die we op 20 januari organiseren in Pakhuis de Zwijger.

Food Film Festival@IDFA

Jessica Schrier (Buskruid) vertelde over het starten van haar soepbus-onderneming en haar crowdfunding.

Les 1: Blijf doen wat je doet als dat werkt, houd dat dan vol en bouw het uit.

Les 2: Als je niet weet wat je wilt, maak dan een lijstje met alles wat je leuk vindt en combineer die dingen.

Food Film Festival@IDFA

Samuel Levie (Brandt en Levie) gebruikt zijn netwerk om zijn worst te testen en te verspreiden.

Les 3: Test, laat proeven, en laat de beste mensen meedenken.

Les 4: Soms denk je: dit gaan we niet lang volhouden. Dat vraagt om geluksmomentje!

Les 5: Zorg dat je ambassadeurs hebt met een groot bereik die je product delen.

Les 6: Laat mensen doen waar ze goed in zijn, doe niet alles zelf.

Food Film Festival@IDFA

Naresh Ramdjas (Nareshtaurant) gebruikt personal branding om zijn “merk” sterker te maken, en was deelnemer bij Masterchef.

Les 7: Er zit veel tijd in je dag, als je doet wat je leuk vindt kun je de hele dag werken

Les 8: Leg de lat steeds heel hoog, wees niet bang op je bek te gaan.

Les 9: Blijf kritisch op jezelf. Gaat iets goed? Geef jezelf dan een schouderklopje.

Les 10: Je persoonlijkheid is je personal branding, anders wordt het flauwekul.

Food Film Festival@IDFA

De Ghee van David Klingen (Ghee Easy) is bio-gecertificeerd, en hij vertelde over de manier waarop hij zijn product bij supermarkten in de schappen kreeg.

Les 11: Jezelf blijven is het cliché van de middag, maar dat doen wij ook

Les 12: Controle is ook belangrijk, je haalt de bedonderaars eruit.

Les 13: Wij maken geen geheim van ons recept, mensen blijven lui, dus is er geen gevaar dat ze het zelf zullen gaan maken.

Wil je meer leren over voedselondernemerschap? Op 20 januari organiseren we een talkshow in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger! Check het evenement hier voor meer informatie.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten